Melissa and Joey - The wedding

sista avsnittet i superamerikanska "melissa & Joey" var mysapysa. bröllop på ett sjukhus ;) lite smågalet att den här komedin inte lades ned efter en säsong. den är inte precis unik, och skämten halvbra, rätt uppenbara. jag gillar den ändå, kan inte riktigt beskriva varför. och jag är glad över att många i USA (obv..) gör det också. ;) ♥
 
en ny säsong kickar igång (den fjärde) i oktober om jag inte misstar mig helt nu.
 

Science-Fiction bokhandeln

Är en avvikelse från vad vi vanligtvis brukar skriva här.. Men jag och Becka var inne i gamla stan idag, och kikade in på Sci-Fi bokhandeln, och alltså.... Den är ju helt fantastisk! HUR många böcker som HELST. Hittade t.o.m The Selection-serien och extra-böckerna till både Divergent och The Mortal Instruments. Dessutom var de så mycket billigare än från exempelvis Pocket Shop. Dessutom hade de precis börjat sälja flera Harry Potter-replikor, som Slytherins medaljong, marodör-kartan, en massa trollstavar m.m. De hade även själva ringen från Sagan om Ringen och en miniatyr av järntronen från Game Of Thrones.
ÄLSKAR verkligen den affären! Så om ni nån gång tittar förbi Stockholm och är sugna på att köpa lite böcker eller liknande, så rekommenderar jag verkligen att ni besöker Sci-Fi bokhandeln på Västerlånggatan i gamla stan. 
 
Tror att de även har butiker i bl.a. Göteborg och Malmö. 
 
/Hennie♥

Pretty Little Liars 5x12 "Taking This One To The Grave"

*SPOILER ALERT* 
Ja, då tar PLL en liten paus här nu då... Tyckte avsnittet var ganska spännande, men förväntade mig ärligt talat mer. Så lite besviken var jag... Kanske i för sig var för att några kompisar till mig redan spoilat slutet :/
 
Har aldrig riktigt gillat Mona, men tyckte om den versionen av henne som hjälpte tjejerna. Så var ändå lite ledsen över att det var hon som dog! Och det verkade ju som att hon hade bevis på att Ali faktiskt är A..? Om hon nu är det, eller så är det någon evil-twin som i böckerna, om jag förstått det rätt! Känns som att alla säger olika när det kommer till den punkten. Men skulle ärligt talat förklara en hel del om Ali var A! Aja, vi lär väl få svar på det 'snart', NOT! :P 
 
Annars så hände inte så mycket mer. Eller jo, Spencer blev ju arresterad av polisen! Har inte så mycket att kommentera på det, lär väl också klarna upp sig.  Sen hamnade ju Toby i en bilolycka, men det intresserade mig inte what so ever. 
 
Vad tyckte ni om finalen? :)
 
/Hennie

Orange Is The New Black: First Impression

 Såg nyss det första avsnittet av Orange Is The New Black, en riktig hit på många andra seriebloggar verkar det som. Själv har jag haft så mycket annat att ta i tu med, så har verkligen inte haft tid att kolla in denna förrän nu.  

 

Jag vet inte varför, men det verkar som en rätt så perfekt höstserie. På något sätt så var den… mysig! Eller ja, jag ska inte överdriva. Kanske bara kände så för att jag hade tända ljus, och störtregn utanför fönstret. Men ändå! 

 

Var rätt så förvånad att den listats som komedi på imdB, för själv så tyckte jag inte att den var särskilt "rolig". Lite snitsiga kommentarer här och där, visst. Men inte komedi-rolig! I alla fall inte än! 

 

I övrigt så verkar det som en intressant handling. Bra skådisar o.s.v. Men har egentligen inga riktigt bra eller dåliga tankar om serien so far! Eller jo förresten, avsnitten är något för långa för min smak. Med typ Game of Thrones och Sherlock så är det OK, men med denna så blev jag aningens uttråkad efter ett tag. Märkte att jag fastnade lite framför mobilen. 

 

Aja vi får väl se! Återkommer med min sammanfattning av säsong 1 senare :) so long, bye bye

 

/Hennie


The Vampire Diaries säsong 6: Official Trailer

Äntligen så har trailern för TVD's sjätte säsong släpps. Ser framemot det, och hoppas att denna säsongen inte blir lika seg som den förra var!
 

The Ice Bucket Challenge-Benedict Cumberbatch

Benedict Cumberbatch gör the Ice Bucket Challenge med stil... 
 

Honest trailers: Game Of Thrones

Surfade runt lite på YouTube och stötte på denna. FRUKTANSVÄRT roligt! Älskar Honest Trailers... Är ett måste att se för alla GoT fans därute :) 
 
*SPOILER ALERT* Om du inte sett de tre första säsongerna, så kolla inte... Innehåller många spoilers
För att se den spoiler-fria versionen bläddra neråt
 
/Hennie

A to Z

Har sett flera göra denna lilla A to Z utmaningen, startad av Beatrice från seriesnack.se, så tänkte att jag skulle följa strömmen och bara tuta och köra :) Tyckte ju själv att det var kul att läsa de andras, och verkade allmänt kul att skriva... Så.. Here we go :) 
/Hennie
 
A Show You Never Thought You’d Like:
Ärligt talat; Game of Thrones. Tyckte den verkade supertråkig och allt för grov för min smak. Men en dag så var jag lite uttråkad och bestämde mig för att kolla in den, och jag förälskade mig genast! Är mycket glad att jag gav den serien en chans :3
 
Best Character Ever:
Den var svår! Har ju självklart MÅNGA favoriter, men om jag skulle välja så... Antar kanske Lorelai Gilmore, Tyrion Lannister, Piper Halliwell, Emily Thorne, Veronica Mars och hur många fler som helst.. :P  
 
Currently Watching:
The Carrie Diaries och One Tree Hill, alltså som marathon.. Sen så kollar jag på The Last Ship, Falling Skies, Mistresses, PLL och Under The Dome, fast det står ju i serieschemat :)
 
Drink of Choice While Watching:
Jag är väldigt flexibel! Kan vara allt från vatten, till läsk, till te :)
 
Eight Ships You Love:
BARA åtta?! Hehe, svårt... Nemen; Emma/Hook, Haley/Nathan, Buffy/Spike, Chuck/Blair, Veronica/Logan, Damon/Elena, Oliver/Felicity och Klaus/Caroline :) Sen så har jag ju hur många som helst från film/bokvärlden... :P Bl.a. Jace/Clary, Harry/Ginny, Hermione/Ron o.s.v.... 
 
edit; Rory/Jess :D
 
Fictional Character You Probably Would Have Actually Dated In High School:
Alltså, det är svårt att kunna tänka sig bara en, jag skulle snarare säga en kombination av typ; Logan, Jess, Hook, Damon och Jace. Alla är väl vad man skulle kalla för "bad-boys" med den där sarkastiska sortens humor som jag AVGUDAR xD Men men... Det är ju typ de jag har haft 'crushes' på, så, aa... :P 
 
Glad You Gave This Show A Chance:
Arrow. Till en början så hade jag inte tänkt se denna serien, men men, hade väl en tråkig fredagkväll så passade på att kolla in den ;) Precis som GoT, som jag nämnde tidigare! 
 
Hidden Gem Show:
Falling Skies och Mistresses tycker jag inte har fått tillräckligt mycket uppmärksamhet på lååånga vägar. Framförallt Falling Skies, som är så sjukt välgjord och bra så jag bara dör... xP 
 
Important Scene You’ll Always Remember:
Avsnittet från Charmed då Prue dör... Finns såklart många många fler, men just det avsnittet sticker ut! Var fruktansvärt sorgligt!
 
Just Finished:
Heroes var den senaste serien jag avslutade, men det var väl några veckor sedan. 
 
Kinds of Show You Won’t Watch:
Horror, skräck. Jag klarar bara inte av det. Jag får mardrömmar PÅ EN GÅNG. Alltså verkligen, jag är så himla känslig, det är inte helt klokt... Klarar knappt av Supernatural :P 
Avskyr även komediserier med återanvända skämt, även de där som är gjorde på typ 80-talet. Typ Seinfeld... Usch!
 
Longest Show You’ve Watched:
Vänner, tror jag! Den serien hade ju tio säsonger. Och efter det är det nog Charmed som hade 9 säonger (tror jag). 

Major Shipping Moment:
Åååh det finns ju så många! Veronica och Logans första kyss var ju bara.. *swoon* Även Emma och Hooks första kyss, och Nathan och Haleys första kyss ocksåååå!! (som ni kanske märker så diggar jag aaallaas första kyssar xD ) Kommer seriöst inte ihåg sådär jättemånga speciella scener utöver typ de som är i stil med dessa :P Men men.. 
 
Number of Shows You Own on DVD/bluray:
Runt elva serier skulle gissa, alla på DVD :)
 
One Show You Have Watched At Least 10 Times:
Vänner och Modern Family. 
 
Preferred Place To Watch:
I sängen, eller i soffan :) Oftast i sängen, eftersom att jag är så trött när jag kommer hem från skolan, så då är det mest bekvämt. 
 
Quote That Gives You All the Feels From a Show You’ve Watched:
"I did not kill Joffrey, but I wish I had. Watching your vicious bastard die gave me more relief than a thousand lying whores. I wish I was the monster you think I am. I wish I had enough poison for the whole pack of you. I would gladly give my life to watch you all swallow it. I will not give my life for Joffreys murder. And I know I'll get no justice here, so I'll let the gods decide my fate. I demand a trial by combat!"  
-Tyrion Lannister, Game of Thrones
 
Alltså Tyrion är ju bara hur badass som helst... Det finns hur många fina quotes som helst därute, men denna sticker ut för mig! Så trots att den inte är den vackraste eller mest meningfulla så ÄLSKAR jag den!  
 
Reality Show You Like:
Jag tycker ju att Paradise Hotel är skitunderhållande, även Top Model sverige och Project Runway ibland.. Men that's it! I övrigt så tycker jag reality serier är hur tråkiga som helst :P 
 
Series You Started And Need To Finish (all seasons are out):
Lost och One Tree Hill, ASAP! Känner mig hur efter som helst i de serierna. Det är ju så himla typiskt mig att påbörja ett marathon o sen bara sluta mitt i alltihop. Men nu har jag i alla fall satt igång med One Tree Hill igen, så det går framåt ;)
 
Three of your All-Time Favorite Shows:
Jag fuskar lite och tar de fyra första serierna som jag och Rebecka avgudade. Nämligen Veronica Mars, Gilmore Girls, Desperate Housewives och Charmed. De kommer nog alltid att vara mina favoritserier! :)
 
Unapologetic Fangirl For:
Tycker nog att 7th Heaven passar in ganska bra i den här kategorin. Den är liksom hur töntig som helst, men mysig ändå... :)
 
Very Excited For This Release More Than All The Others:
Ehm... Av de helt nya serierna så ser jag framemot The Flash och Constantine mest av alla :) Av de serier som påbörjar en ny säsong så ser jag mest framemot Once Upon A Time och Revenge, älskaaade deras säsongsavslutningar :D 
 
Worst Habit While Watching:
Att vara inne på mobilen. Jag är verkliigen en sån som blir mycket lätt distraherad av typ instagram eller sms och sånt. :3 
 
X Marks The Spot: Start at the top left of your series shelf and pick the 10th dvd/bluray:
Charmed säsong 1. :) 
 
Your Latest Series Purchase:
Var längesedan jag och Becka köpte nån serie.. Men antar att det var Heroes, TVD och Fullt hus. Vi köpte alla tre för några år sedan i samma veva. :) 
 
ZZZ-Snatcher Show (last series that kept you up way late):
Haha, One Tree Hill. Några kvällar under sommarlovet, då jag var ensam hemma, så satt jag uppe till *host host* halv fyra på natten... "Bara eett avsnitt till!" 
 

Frozen

Jag har nyss sett klart senaste säsongen av Once upon a time - och Disney-filmen Frozen på det. Nej, men så passande! Isprinsessan dyker ju upp i kommande säsong av min favoritserie. Och filmen var ju minst sagt ÄLSKVÄRD. Finns inget bättre än disney-filmer. Och musiken sätter sig i huvudet minsann. Åh, så underbart!
 
Mina absoluta favoriter i barnfilm-väg är nog dock;
Prinsessan och grodan
Lady och Lufsen
Oliver.. (den där lilla goskatten)
Toy Story
Hitta Nemo
Aristocats
The Chipmunks-rullen..
..
och ett par..
till.
Okej, jag har kanske inga favoriter. De flesta är bäst, hihi.
 
//Rebecka
 

Suits

Suits - advokatserien i the big city, number one. Jag ger den en BIG like. Älskar den! Den amerikanska serien har blivit renewed för en FEMTE säsong och kretsar alltså kring arbetet på en stor advokatfirma. Grov, rolig, inte svår att hänga med i; AMERIKANSK. Mysig, lagom dramatisk. Har två avsnitt kvar på säsong 1, hehe. Ligger lite efter med andra ord. Men nemas problemas, massa go'a avsnitt att ta igen ♥
/Rebecka
 

Höstens serieschema: 2014

Såå... Detta är vårt serieschema för hösten. Kommer såklart inte att hinna med alla, lär väl filtreras ut några efter ett tag... Framförallt de nya serierna, kommer se pilotavsnitten till de så får vi se :) 

*De nya serierna är snedskurna*

/Hennie

 

Höstschema: 2014

 

Måndag: 

Revenge fr.o.m 28 september

Once Upon A Time fr.o.m 28 september

The Walking Dead fr.o.m 12 oktober

 

Tisdag:

Ny: Gotham fr.o.m 22 september

The Big Bang Theory fr.o.m 22 september

Ny: Scorpion fr.o.m 22 september

Anger Management fr.o.m 1 september

 

Onsdag: 

Ny: The Flash fr.o.m 7 oktober

New Girl fr.o.m 16 september

The Mindy Project fr.o.m 16 september

 

Torsdag: 

Arrow fr.o.m 8 oktober

Ny: Stalker fr.o.m 1 oktober

American Horror Story fr.o.m 1 oktober

The 100 fr.o.m 22 oktober

The Goldbergs fr.o.m 24 september

Modern Family fr.o.m 24 september

 

Fredag: 

The Vampire Diaries fr.o.m 2 oktober

Elementary fr.o.m 30 oktober

Ny: Gracepoint fr.o.m 2 oktober

Parenthood fr.o.m 25 september

 

Lördag: 

Ny: Constantine fr.o.m 24 oktober

 

 "Constantine"
"The Flash"
"The Goldbergs" 

Once Upon A Time säsong 4: Sneak peek

Inte den bästa kvalitén då de filmades direkt från filmduken på San Diego Comic Con. Men men! Kul att få se ändå :) 
 
 
 
Ser såå mycket framemot att få se OUAT igen nu i höst! Det som dock gör mig lite sur är att det verkar som att Regina har gått o blivit ond igen.. Visst så var det Emma gjorde fel, men jag orkar inte med några fler fjuder mellan de. Trodde det var över.. Men ska bli kul att se Giancarlo Esposito igen :) 
 
Ska också bli superintressant att få se Frozen i OUAT! Tror det kan bli riktigt bra. Men måste säga att jag stör mig på att allt ser så himla... billigt och färgglatt ut. T.ex. Elsas klänning. Gillar inte heller att det syns att de har så HIMLA mycket smink! :/
Men men, ska bli kul ändå :)
 
Vad tycker ni? 
 
/Hennie
 

Grattis Jennifer Lawrence!

Grattis till Jennifer Lawrence, som idag fyller 24 år! 
 

Bokrecension: City of Ashes (The Mortal Instruments #2)

Titel: City of Ashes (eng), Stad av Aska (sve)

Utgivningsår: 2008

Genre: Young-Adult, Fantasy 

Författare: Cassandra Clare

Handling: Clary Fray just wishes that her life would go back to normal. But what's normal when you're a demon-slaying Shadowhunter, your mother is in a magically induced coma, and you can suddenly see Downworlders like werewolves, vampires, and faeries? If Clary left the world of the Shadowhunters behind, it would mean more time with her best friend, Simon, who's becoming more than a friend. But the Shadowhunting world isn't ready to let her go — especially her handsome, infuriating, newfound brother, Jace. And Clary's only chance to help her mother is to track down rogue Shadowhunter Valentine, who is probably insane, certainly evil — and also her father.
To complicate matters, someone in New York City is murdering Downworlder children. Is Valentine behind the killings — and if he is, what is he trying to do? When the second of the Mortal Instruments, the Soul-Sword, is stolen, the terrifying Inquisitor arrives to investigate and zooms right in on Jace. How can Clary stop Valentine if Jace is willing to betray everything he believes in to help their father?

 

Mina åsikter: Den andra delen i "The Mortal Instruments" -serien; City of Ashes var precis så fantastisk som jag trodde att den skulle vara. Jag absolut älskade den! Den hade fantasi, action, drama, komedi och spänning. Allt jag kan önska i en bok! Än en gång, jag var mer än nöjd med den. Clare är en så bra författare! Jag älskar hur hon beskriver karaktärerna och deras omgivning i sådana målande ord. Den hade ett högt tempo, så det förekom inte en tråkig stund. Historien tog oväntade vändningar som gjorde mig nästan klistrad till dess sidor och trollbindande ord.

Jag rekommenderar denna serie även för dem som kanske inte tycker om fantasy så mycket. Den är rolig, fylld av dramatik, fantasi och naturligtvis action, som jag tror skulle kunna göra nästan vem som helst intresserad.

Så, det var nog allt jag hade att säga för idag. Ska läsa City of Glass nu ... Hej då! ;)

/Hennie

 

 


Tv-serie & Tea-time

Perfekt till en mysig tvserie stund. Ett avsnitt av Gilmore Girls, eller According To Jim till detta så är dagen fullbordad...  ☆
/Rebecka

Rose Mcgowan

Är inte RIKTIGT klar med Once upon a time -säsongen. Igår var min favorit Rose Mcgowan med, som jag känner igen som Paige från Charmed. Åh love ♡
/Rebecka