Serierecension: How I Met Your Mother (säsong 1)

HandlingA father recounts to his children, through a series of flashbacks, the journey he and his four best friends took leading up to him meeting their mother.
imDb betyg: 8,4/10
Mitt betyg: 7/10
 
How I Met Your Mother har aldrig varit en serie jag egentligen velat följa. Men nu, efter att en vän uppmuntrat mig under en längre tid, så gav jag den en chans, tog mig i kragen och kollade på första avsnittet. 
 
Förvånansvärt nog, med tanke på att jag aldrig verkat finna något tycke för den när den gått på tv förrut, så gillar jag den faktiskt. Den är inte särskilt "haha-jag-kissar-på-mig"-rolig, men tycker att den är lite lustig från stund till stund. Framförallt dock, så tycker jag att det är en riktigt mysig stämning i serien. Den är en riktig feel-good serie! På morgonarna, när jag gått upp för att göra mig iordning inför skolan, har jag satt på ett avsnitt, och jag har insett att det är nästan lugnande på ett sätt. Ja, väldigt mysig alltså! 
 
Favvo karaktärern är utan någon som helst tvekan, Barney. He is legen- wait for it -dary
 
Om du är en sådan, som endast gillar komediserier som är hysteriskt roliga (Modern Family, Friends o.s.v), så rekommenderar jag nog inte denna. Skulle nog snarare sig att det är en mysig, drama/familjeserie, med humorinslag. 
 
Jag ger säsong 1 av How I Met Your Mother 7/10 i betyg :)
 
/Hennie

Serierecension: Reign (säsong 2)-SPOILERdiskussion

OBS: SPOILER ALERT. Hela inlägget är fyllt med spoilers från säsong 2 av Reign
 
 
Handling: Mary, Queen of Scots, faces political and sexual intrigue in the treacherous world of the French court.
Medverkande: Adelaide Kane, Megan Follows, Alan van Sprang, Torrance Coombs, Toby Regbo m.fl. 
ImDb betyg: 7,7/10
Mitt betyg: 7/10
 
Nu har jag äntligen kommit ikapp på Reign! Tog mig bara en vecka att rusa igenom säsong 2.
 
Väldigt blandade känslor kring denna säsong... Vi kan ju börja med Mary, Conde och Francis dramat. Jag var riktigt irriterad på Francis i början av säsongen när han bit för bit förstörde sin relation med Mary, och lögnerna bara byggdes på. Allt med Conde, att han nästan förlorade tronen till drottning Elizabeth och att Mary blev våldtagen, kunde säkert ha undvikits om han bara varit ärlig med Mary om att det var han som mördade sin far. Men istället så blev det som det blev...
 
Tyckte så synd om Mary där ett tag, och förstår att hon vände sig till Conde! Måste säga att t.o.m jag tyckte om dem tillsammans i början av deras lilla romans. Men det höll inte länge! Efter att allt eskalerat, och efter Francis nära-döden-upplevelse, så blev det bara irriterande när Mary fortsatte vända sig till Conde istället för mannen som alltid älskat henne, no matter what. Med det sagt, så var jag så lättad när Francis och Mary äntligen fann varandra igen!
 
Cliffhangern på slutet dock, om att Francis är döende... Han FÅR inte dö nu. Jag tillåter det inte.
 
Älskade att Catherine och Mary kom varann så mycket närmare, i allafall i början av den här säsongen. Man kunde ju förstå Catherines ilska mot Mary där vid slutet, men att färdas ända till England och bli Elizabeths partner in crime, är väl att ta i? I smell treason in the air...
 
Bara jag som totalälskade Narcisse karaktärsutveckling!? Man märkte verkligen hur Lola långsamt gjorde honom till en bättre man... Hoppas bara att han kan slå sig fri från Catherine nu, så att de kan vara tillsammans... Lola förtjänar att få vara lycklig nu! <3
 
Kenna och Bash... Tycker att Bash överreagerade nåt så in i helsike efter att han fått reda på att Kenna berättade för Catherine, när hans mamma försökte få honom legitimerad. Kennas misstag, precis som hans egna, ligger i hennes förflutna! Hon skulle ju aldrig ha gjort det hon gjorde nu, när de är/var gifta och hon vet att hon älskar honom. 
Tycker lite synd om henne nu när hon är gravid och i princip har flytt landet... Kommer hon vara med i säsong 3 överhuvudtaget tro?
 
Älskar att Greer har lyckats ta hand om sig själv. Gillar verkligen hennes karaktär nu! Dock väldigt synd det som hände med henne och lord Castleroy. Gillade faktiskt dem tillsammans. Han kändes så...genuin på något sätt! Antar att man inte kan hoppas på någon återförening nu...
 
Sammanfattningsvis så var det en ganska bra säsong, och det ska bli väldigt kul att se hur allt blir nu... :) Säsongen får 7/10 i betyg. 
 

Man Crush Monday: Sebastian Monroe ♥

Förutom att vara otroligt snygg i sin uniform (♥), så är det bara något med Sebastian Monroe (från Revolution, aka David Lyons) som jag bara älskar! Hans karaktär är så...dynamisk! Där kan man, för övrigt, verkligen se karaktärsutveckling... 
 
Skådespelaren, David Lyons, spelade då Sebastian Monroe i serien Revolution. En av mina favoritserier skulle jag nog säga! Det är något med den som jag bara älskar och kan se om hur många gånger som helst! :) 
Saknar den otroligt mycket från tvskärmen, och rekommenderar den verkligen!
 
HandlingFifteen years after a permanent global blackout, a group of revolutionaries seeks to drive out an occupying force posing as the United States Government.
 
För er som inte gillar honom... Mår ni verkligen bra?
 
/Hennie
 

Bok till film: Vad är nytt?

Trailern till The 5th Wave är här... Är ni lika taggade som jag? Ser framemot att även få läsa boken...
 
The Schorch Trials kommer ju ut nu, har själv planerat in att se den i helgen! Ska bli kul! Älskade första filmen, men har dock hört att andra boken inte vara lika intressant som den första..? Ska bli kul att få se den vilket fall :)
 
Snaaart kommer ju Mockingjay part 2!! Ser otroligt mycket framemot den, då jag hittills älskat alla filmer som kommit ut :) Måste säga att jag inte...'avgudade' sista boken dock! Kändes aningens för deppig för min smak, men tror att filmen kan bli awesome ändå! ;)
 
Shadowhunters arbetet går ju framåt... Har endast kommit ut en liten miiiniteaser trailer hittills (om man ens kan kalla det det), men jag följer ju alla skådisarna på sociala medier, så har ändå fått se ganska mycket från bakom kulisserna. Tror att det kan bli riiiktigt bra! Har även fått se lite av Kat McNamara (Clary) i The Foster, samt Alan van Sprang (Valentine) i Reign, och båda verkar som bra skådisar. 
Visste ni BTW att Matthew Daddario, som kommer spela Alec, är bror till Alexandra Daddario som spelade Annabeth Chase i Percy Jackson filmerna?? Fick reda på det ganska nyligen.. Lite fun fact :)
 
 
Har ni sett Paper Towns än? Det har jag :) Inte läst boken dock, vilket är lite synd... Men filmer var i alla fall bra :)
 
Visste ni att A Series of Unfortunate Events ska bli till en ny tvserie av Netflix?! Det är ju de bästa nyheterna på länge :D (Och egentligen är det väldigt gamla nyheter, men hehe jag är lite efter) 

Queen Mary's garderob ♥

Kan vi alla bara ta en sekund för att beundra de underverk som stylisterna på Reign lyckats få ihop... ♥ LOVE
 
 

Seriesrecension: Reign (säsong 1)

Handling: Mary, Queen of Scots, faces political and sexual intrigue in the treacherous world of the French court.
 
Medverkande: Adelaide Kane, Megan Follows, Alan van Sprang, Torrance Coombs, Toby Regbo m.fl. 
ImDb betyg: 7,7/10
Mitt betyg: 8/10
 
Reign lämnade mig riktigt imponerad! Om jag skulle göra en liknelse, så skulle jag säga att det är som Game of Thrones (ett maktspel) fast mer riktat åt tonåringar. 
 
Den var mycket spännande, och t.o.m lite småkuslig vid vissa stunder. Perfekt blandning av kärleksdrama, maktspel och spänning för att hålla tittaren som klistrad till Reign's alla intriger.  
 
Jättebra skådespelare! Framförallt Adelaide Kane, som nu är en stor favorit hos mig. Hon passade perfekt för sin roll som Mary, Skotlands drottning. Bestämd, mogen och verkligen mäktig, men ändå känslosam. Riktig kraftfull skådespelerska, som verkligen förhöjer serien på bästa sätt!
Även lite roligt att Avan van Sprang var med som Kung Henry, då det även är han som kommer spela Valentine i nya serien "Shadowhunters", baserad på The Mortal Instruments böckerna. Även han är en riktigt bra skådespelare, ska bli kul att få se honom porträttera Valentine nu i vår. Han passar verkligen perfekt i rollen som the bad guy! ;)
 
Har egentligen inte så jättemycket att klaga på, förutom några småsaker som jag störde mig på under seriens gång, men som jag inte kan avslöja då de alla är ganska stora spoilers. 
(Triangeldramat i början av säsongen mellan Mary, Francis och Bash var dock aningens irriterande...)
 
Ser framemot nästa säsong! Ger första säsongen av Reign betyget 8/10 :) Rekommenderar!
 
/Hennie
 
 

Veckans serietips: Revolution

Revolution kommer alltid ha en plats i mitt hjärta! Gör mig fortfarande så jäkla arg att de lade ner den... Det är något med den serien som jag bara älskar! Den fascinerande, absurda miljön, David Lyons, Billy Burkes och Giancarlo Espositos fantastiska prestationer osv. 
Jag kan bokstavligt talat se om den hur många gånger som helst :)
Den har en intressant handling, lagom med humor, mycket spänning och bra skådisar (well, några guldklimpar, resten är OK). Endast två säsonger, så inte ens en särskilt stor förbindelse! Rekommenderar den, och tycker att alla ni ska ge den en chans! :)
 
Finns att se på dreamfilmhd.org!
 
Handling: Fifteen years after a permanent global blackout, a group of revolutionaries seeks to drive out an occupying force posing as the United States Government.
 
Trailer:
 
 

Hooked on Jane the virgin

Rackarns härlig serie. Lite desperate housewives, Devious maids över den. 
 
Cirklar kring en Olycklig insemination. Kort sagt. Tja paniken hon får över den tycker jag är aningens överdriven. Men annars - Big like för den som löv it girly ;) och för 40 minuters-avsnitt-token ❤
 
/Becka
 
 
 

2 Broke girls

OH boy är jag efter i 2 broke girls eller vad. Men! Igår såg jag klart första säsongen och nu är det bara att plöja vidare. En ny säsong väntas - tror en femte på G? Minns inte. 
 
Nåväl himla mysig komedi. 
/Becka
 
 

Filmtips: Spy 2015

Jag ÄLSKAR Mike & Molly... se denna film. Supergo' ❤ en komedi. Titeln säger allt. 
 
HandlingA desk-bound CIA analyst volunteers to go undercover to infiltrate the world of a deadly arms dealer, and prevent diabolical global disaster.
 
/Becka
 
 
 

Hallmarks Good witch & Cedar cove

Hallmark producerar cheesy TV. Julfilmerna ogillar jag starkt, men dessa två serier. Jag... jo men jag tycker om dem på något konstigt vis. De är bekväma att kolla på. Mysiga. Lugna, inte röriga. Inte dramatiska. Well jag behöver sådana här serier att slå på då och då. 
 
The Good Witch: "Good Witch" will take viewers on a new magical journey with Cassie Nightingale and her daughter Grace. When Dr. Sam Radford moves in next door to Grey House with his son, they are charmed by the 'magical' mother-daughter duo.
 
Cedar Cove: Follows the professional and personal life of Municipal Court Judge Olivia Lockhart and the surrounding townsfolk.
 
/Becka
 
 
 
Finns tyvärr inga magiska drycker eller trollstavar eller kvastar i Good witch.... lurig titel minst sagt. 
 
 
 

Serieschema-höst 2015

Hola peeps! Jag har nu färdigställt årets höstschema(ganska säker på att jag missat några dock..). Lär väl som vanligt hamna efter i några, speciellt nu när gymnasiet kommer ta upp en stor del av min vardag. 

Hoppas i alla fall att jag kommer hinna se klart säsong 2 av Reign innan säsong 3 kickar igång. Tror nog att det ska gå.. Haha, får sprinta! 

Ska nog ha som mål den kommande månaden att se så mycket jag kan av Scandal, Reign och Jane the Virgin, så får vi se vilka jag kommer kunna följa enligt schemat nu i höst. 

Är mest taggad på Gotham, Heroes Reborn, How To Get Away With Murder och framförallt The Vampire Diaries. Några godbitar som jag verkligen längtat efter :) 

/Hennie

 Höstschema 2015:

 

Måndag: 

Once upon a time fr.o.m 27 september

 

Tisdag:

Gotham fr.o.m 21 september

The Big bang theory fr.o.m 21 september

Jane the virgin fr.o.m 12 oktober 

 

Onsdag:

Bastard executioner fr.o.m 15 september

Finding carter fr.o.m 6 oktober

 

Torsdag: 

Modern Family fr.o.m 23 september

The Goldbergs fr.o.m 23 september

 

Fredag: 

Heroes Reborn fr.o.m 24 september

Scandal fr.o.m 24 september

How To Get Away With Murder fr.o.m 24 september

The vampire Diaries fr.o.m 8 oktober

Elementary fr.o.m 5 november

 

Lördag:

Reign fr.o.m 9 oktober

 

Söndag:

-