Revenge och Once Upon A Time

 Revenge 04x01 Renaissance 

 

OMG THE FEELS JAG DÖR!!! 

Först och främst… Hatar Charlottes attityd just nu! Droger? Really? Hur lågt kan man sjunka liksom. Förhoppningsvis så löser det sig snart. Verkar i alla fall som att Daniel har fått nys om det hela, och att han och Margoux (stavas det så….?) ska sätta dit Gideon. 

 

Jack och Nolan, gulliga som alltid :) 

 

Är ju SKITSPÄNNANDE att David är tillbaka! Och slutet var ju helt galet, då han kidnappade Victoria. Hennes ansiktsuttryck när hon såg honom alltså… HAHA! Tycker dock att det var onödigt att döda Conrad… Jag menar… BÅDE han och Aiden? Var väl lite att ta i :/ Kommer sakna de båda, men framförallt Conrad! 

 

Vad tyckte ni om avsnittet?! 

 Once upon a time 04x01 A Tale Of Two Sisters

 

ÄLSKAR Frozen temat! Tror det kommer bli skitbra! Har redan tusentals frågor. Hur hamnade Elsa i Rumplestiltskins "förvar"? Vad kommer hända med henne nu i Storybrooke? Vad hände med Anna i the enchanted forest? 

 

Regina. Regina, Regina, Regina… Hon lyckas alltid hamna i trubbel! Allt var ju så bra mot slutet av förra säsongen, hon och Robin var ju jättefina tillsammans! Men så SJÄLVKLART gick det käpprätt åt helvete. Visst så hade han ju gjort ett löfte till stackars Marian, men känns väl jäävligt oschyst mot Regina att bara överge henne sådär. 

Så nu har hon bestämt sig att få tag på den som skrev boken, eller ödet :P Känns lite smårörigt allt det där, med tidsresor och öden och alltsammans! Men det lär väl bli spännande. Är dessutom kul att se Giancarlo Esposito (Sidney, den förtrollade spegeln, anden i flaskan osv) i tvrutan igen. 

 

Och sist men inte minst. Hook och Emma! Varenda scen de delar så sitter jag och typ; håll klaffen och kyss varann nuuuuuu!! Älskar de tillsammans… Mitt nuvarande OTP alltså :) 

 

LÄNGTAR TILL NÄSTA AVSNITT

 

/Hennie


Devious Maids får en tredje säsong!

Läste nyss att Devious Maids har fått grönt ljus till en tredje säsong! YAY! Har själv inte sett klart säsong två än, men var ändå lite orolig att serien inte skulle klara sig. Men åååh det gjorde den! Hallelujah! 
/Hennie
 

Sammanfattning: Orange Is The New Black (säsong 2)

Handling: The story of Piper Chapman, a woman in her thirties who is sentenced to fifteen months in prison after being convicted of a decade-old crime of transporting money for her drug-dealing girlfriend.
 
Favoritasvnitt: Det sista tror jag. Då Taystee och tjejerna insåg Vee's agendor, Rosa som rymde, Caputo tar över stället, Vee dör MOHAHA :3  
 
Favoritkaraktär: Poussey och Red, DEFINITIVT! Det känns som att båda hade någon form av moral genom hela säsongen. Och tyckte så synd om dem! Hamnade ju alltid i klistret. Sen så tyckte jag även att Caputo alltid var lite smårolig. :P
 
Favoritship: Ja, det blir väl Daya och John igen... :) Gillar de två tillsammans, så söta. Och nu när Mendez hamnar i finkan, och John har erkännt, hur kommer det gå med deras bebis?! 
Sen så gillade jag även Poussey och Taystee tillsammans, fast som vänner dåda :)  
 
Bäst i säsongen: Tyckte faktiskt att det var skiiitkul när Mendez kom tillbaka! Han må vara helt galen, men alltid så himla rolig! Precis då han kom in genom dörrarna alltså... Dog av skratt. 
 
Värst i säsongen: VEE! Usch! Hatade henne från första början. Kommer in och tror att hon äger stället. Och så som hon behandlade Poussey och Red, ville bara slå till henne i ansiktet! Det hon gjorde mot RJ, han som var så söt, gav mig kräkreflexer! USCH 
OCH att de slängde ut den där gamla damen. Var så hemskt när de stängde in henne i bilen och hon ropade på Piper! Var så hemskt :'(
 
Övriga synpunkter: Ja. Ännu en mycket bra säsong! Mycket drama, med lite komedi-inslag. Och så självklart alla tillbakablickarna. Tror inte att jag nämnde de i sammanfattningen av säsong 1, men jag gör det nu. Ännu en sak som jag älskar med serien!
Har även gjort mig lite sugen på att läsa boken, trots att jag har hört från många att serien är så mycket bättre... Men men! 
 
Den andra säsongen av Orange Is The New Black får betyget 8/10 :)
  
/Hennie

Scorpion och Gotham (NYA SERIER)

 Scorpion 01x01 "Pilot"

Första avsnittet av Scorpion lämnade mig positivt överraskad. Gillade alla karaktärer (dock så var jag inte särskilt imponerad av Paige, servitrisen) och tyckte avsnittet var bra gjort.     

Älskar serier vars huvudpersoner är genier, som i exempelvis Revenge och Sherlock. Tycker det är så fascinerande! Så tror nog att jag kommer fortsätta att gilla denna serie. 

Jag fann mig inte ens distraherad av mobilen en enda gång under hela avsnittet, vilket för mig är ett rejält plus.  

Ser framemot nästa avsnitt! 

 

 Gotham 01x01 "Pilot" 

Oooh denna gillade jag verkligen måste jag säga! Inte dåligt. Mycket bra skådisar, Gordon's partner påminner mig t.o.m lite om Haymitch från The Hunger Games, både till utseende och sätt. 

Tyckte att den också var rätt bra gjord. Kunde bli lite småseg vid vissa delar, men i övrigt så. 

Kommer definitivt fortsätta följa den!

/Hennie


Recension: The Maze Runner (2014)

Handling: Thomas is deposited in a community of boys after his memory is erased, soon learning they're all trapped in a maze that will require him to join forces with fellow "runners" for a shot at escape.
 
Mina åsikter: Jag älskade The Maze Runner! Unik handling, som för en gångs skull utspelade sig ur killens perspektiv. Den var spännande, underhållande och alla skådisar var bra! Eller ja, skådisen som spelade Teresa var väl inte helt fantastisk. Faktum är att hon sög. Punkt. 
Filmen var även mycket välgjord! Dock kunde jag tycka att vissa delar, som kunde ha varit djupa och jag vet inte "mystiska", var väldigt torra och platta. 
 
Ser MYCKET framemot att läsa böckerna och att se den andra filmen. Var verkligen en rejäl cliff-hanger mot slutet, vilket bara gör mig ännu mer exalterad inför uppföljaren!
 
Detta var typ vad jag tyckte i det stora hela! Har ni sett filmen? I så fall, vad tyckte ni? 
 
/Hennie
 
 

The inbetweeners 2 (2014) - toppbetyg!

första filmen  var "njääää..." - självklart hade jag lagt mina förväntningar inför denna nya film på den nivån. jag ÄLSKAR serien (typiskt brittisk, grov och hysteriskt rolig) dock. nåväl, igår kväll såg jag filmen . och jag säger bara "yaaaaaaaaaaaaaay woooow vovovovovovBAM" - den var kanon! kändes som att se ett EXTRA långt serie-avsnitt. och det fanns MÅNGA stunder då jag gömde huvudet under täcket för att scenerna var så skämmiga (som de ska vara!!!) och skrattade så bröstkorgen gjorde ont. (japp bokstavligen talat haha)
 
/ Rebecka
 
 
 
 

The Maze Runner

Extremt mycket plugg denna helgen=lite mindre blogg...
MEN i vilket fall, idag ska jag och en kompis gå och se The Maze Runner! Har planerat det enda sen trailern kom ut, så måste säga att jag är extremt taggad. 
Hann dock inte läsa boken innan, vilket är lite synd eftersom att jag älskar att läsa boken först och sedan se filmen. Trots att man vet allt som händer då, så blir det kul att se hur väl de har lyckats förra över allt till på film.
 
Men men! Den verkar jättebra, och ser framemot att se den ikväll. Recension lär väl komma upp på bloggen imorn :) 
 
/Hennie
 

Nyheter: Game Of Thrones, Austin Butler, Laverne Cox m.m... #2

Här kommer del 2 av mina små nyhets-inlägg... Tror att jag kommer fortsätta med detta. Fast att jag gör ett inlägg i slutet av varje vecka som sammanfattar allt som har hänt i veckan typ. :) 
 
Först och främst, en nyhet som chockade t.o.m mig. Bran och Hodor kommer inte att ta del av säsong 5 av Game Of Thrones. Karaktärerna hade i slutet av säsong 4 precis nått fram till den tre-ögda korpen, och nu visar det sig att nästa bok endast fokuserar på Bran's systrar. Alltså får skådisarna en liten paus från serien. 
Måste säga att jag inte stör mig så jättemycket på detta, tyckte att Bran's scener var tråkiga och helt ologiska. Men, kommer sakna Hodor ;)
 
 
I den uppkommande säsongen av Arrow så kommer vi at få se ett välkänt ansikte, nämligen Austin Butler (The Carrie Diaries). Han kommer spela Chase, en DJ som blir Thea Queens nya kärleksintresse(bra det, gillade inte Roy). Han kommer dyka upp först i avsnitt sju.  
 
 
Laverne Cox kommer joina Faking It nu i deras uppkommande andra säsong. Hennes karaktär kommer heta Margot, och hon kommer vara ledare för skolans dramaklubb. Kanske känner ni igen henne från Orange Is The New Black? ;)

Detta var nog allt för idag... Kommer återkomma med ännu ett liknande inlägg senare :)
/Hennie
 

Nyheter: Paper Towns, New Girl, Outlander m.m... #1

Här kommer då ett inlägg som sammanfattar senaste nytt i serie-, film- och bokvärlden. Enjoy! 
 
Först och främst så är det nu officiellt att Cara Delevingne kommer spela Margo Roth Spiegelman i filmatiseringen av John Green's "Paper Towns". Rollen som Quentin Jacobsen har gått till Nat Wolff, känd för rollen som Isaac i The Fault In Our Stars, som är ännu en filmatisering av Green's böcker. 
 
Sen så hade ju första avsnittet av New Girl's fjärde säsong premiär i USA igår! Här kan ni kolla in trailern, och avsnittet finns på Watchseries.lt (markera texten)
Som ni kanske vet sedan innan, så är även 7th Heaven-stjärnan Jessica Biel med i detta avsnittet.
I övrigt, så kan man se ett nytt avsnitt av New Girl varje onsdag.  
 
Här har vi två nya posters från OUAT... Kanske lite ointressant, men är man ett stort fan eller ifall man är lite taggad så :3
 
Antingen så har ni, eller så har ni inte, hört talas om den nya serien Outlander. Om ni inte har kollat in den så borde ni kan jag säga, för nu har de fått grönt ljus till en andra säsong. Tydligen är det en ganska gammal nyhet, men tyckte det var värt att nämna, då jag bara nyligen kärat ner mig i den! 
 
 
Här kommer en glad liten nyhet till alla er Downton Abbey-fan; George Clooney kommer att få gästspela under ett bröllop i en utav de uppkommande avsnitten. Vet ärligt talat inte så mycket mer än det. Han kommer spela någon amerikan typ...
Själv har jag inte kollat på Downton än, då jag har alltför många andra projekt igång för stunden, men är väl ändå kul att Clooney nu återvänder en liten snutt till tv-rutan, efter att ha spenderat många många år i filmvärlden. 
 
Här har ni trailern för säsong 10 av Supernatural! :) Har inte sett denna serien heller, men den ligger på att-se listan, så... One day :)
 

 
Hoppas ni gillade detta inlägg! Kommer att komma en till imorgon (har ett tidsinställt) med lite fler nyheter som jag har missat att lägga upp här. 
/Hennie

Mockingjay part 1: Official Trailer (NY)

Ni får ursäkta att bloggen har varit lite smått bortglömd från min sida... Har under de senaste dagarna varit statist i Morden i Sandhamn(!!!!!), haft fullt upp med skolan, vänner och familj. Men nu är jag back on track :) 
 
Sååå...
 
ÄNTLIGEN så har den officiella trailern får Mockingjay part 1 släppts, och jag KUNDE verkligen inte vara meeer exalterad över den!!! Har själv inte läst klart boken, men känner igen vissa delar från den i trailern :D 
I övrigt en mycket bra trailer, bra musik. Katniss har saaass. Snow är supercreepy. Och Gale är som vanligt lite smått stel (inte min favvo-karaktär i Hungerspelen-serien).
 
Mitt absoluta favvo-del från trailern, är då Snow säger;
"Miss Everdeen, it's the things we love most, that destroy us."
 
♥Peeta♥
 
Katniss ser btw awesome ut i sin dräkt...
/Hennie
 

According to Jim

Igår pausade jag mitt pluggande och slappnade av framför denna go'a töntiga serie. Älskar dem och hur avslappnad jag blir av den. ♡ 
/Rebecka

Once Upon A Time: season 4 Poster

Nu har en poster till den fjärde säsongen av OUAT släppts, och GUD JAG LÄÄÄNGTAAAR!!!! ♥♥♥ Ser helt amazing ut... Kärlek till den här serien alltså... 
 
/Hennie

The Hunger Games-Mockingjay: NY Trailer

Ännu en liten sneak peek trailer från Mockingjay! Längtar SÅÅÅÅ MYCKEET!!! 
/Hennie♥

The Vampire Diaries säsong 6: Ny Trailer

Ännu en bra trailer till säsong 6 av TVD! Hoppas verkligen att denna säsongen inte blir lika seg som den förra, eller för deppig... För det orkar jag inte med alltså! -.-'
 
/Hennie
PS; Tredje inlägget på en halvtimma, woho!!

Sneak Peek bilder från Once Upon A Time

Minst sagt trouble in paradise...
Nya karaktärer från filmen Frozen kommer att introduceras i säsong 4 av OUAT :)
Nu när Revolution har lagts ned, så verkar det som att Giancarlo Esposito kommer tillbaka till Storybrooke, som "anden i flaskan".
 
/Hennie

Sammanfattning: Orange Is The New Black (säsong 1)

Handling: The story of Piper Chapman, a woman in her thirties who is sentenced to fifteen months in prison after being convicted of a decade-old crime of transporting money for her drug-dealing girlfriend.
 
Favoritavsnitt: Gillade avsnittet med kycklingen, var en utav de roligare i säsongen. Sen så var ju sista avsnittet allmänt spännande(man blev förbannad på Healy, den bittra gubben)! 
 
Favoritkaraktär: Ååh! Måste säga att den här serien har många väldigt härliga karaktärer alltså. Exempelvis Taystee, som jag bara älskar p.g.a hennes sprudlande energi, gör en alltid så glad :) Gillar även Red för att hon är så...cool? Hahaha.. 
Även Daya, John, Claudette, Suzanne aka "Crazy Eyes" och många fler! Måste dock säga att Piper, Alex och Larry inte ligger särskilt högt på listan, inte heller 'Pornstasche' eller mr Healy.  
 
Favoritship: John och Daya... Ett rätt udda par kanske, men söta ihop :) 
 
Bäst i säsongen: Ååh.. Karaktärerna kanske? Alla är intressanta och roliga på sitt egna unika sätt, vilket jag fullkomligt äälskar. 
 
Värst i säsongen: Jag tyckte att Piper och Larry passade jättebra ihop i början av säsongen, så blev skitsur när Piper var otrogen med Alex, skitsur. Nu gillar jag dock inte nån av paren... :/ Larry verkar typ...bitter och tråkig, och Alex är bara...Alex!
(Inte särskilt kreativt svar, men men... :P)  
 
Övriga synpunkter: Ser mycket framemot säsong två! Var väldigt skeptisk då jag började med OITNB, men jag plöjde snabbt igenom säsongen och måste säga att det vände. Härliga karaktärer, ett superintressant och unikt konsept, och en snitsig dialog. 
Säsong 1 av Orange Is The New Black får betyget 7,5/10 från mig. 
 
/Hennie