Recension: Mockingjay part 1 (2014)

 Medverkande: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Elizabeth Banks, Woody Harrelsen mf.
 
Handling: When Katniss destroys the games, she goes to District 13 after District 12 is destroyed. She meets President Coin who convinces her to be the symbol of rebellion, while trying to save Peeta from the Capitol.
 
Mina åsikter: 
Hungerspelen fortsätter att leverera OTROLIGT bra filmer! Jag var något orolig för hur kvalitén på Mockinjay skulle vara, med tanke på att det egentligen inte händer så jättemycket i första halvan av boken. Men wow, de lyckades galant! På ett smidigt och bra sätt lyckades de förklara allt som hänt i distrikten, få in några actionpackade samt mind-blowing scener (slutscenen med Peeta, just sayin').
 
Vad gäller skådisarna så var Jennifer Lawrence agerande på topp som alltid! Hon passar verkligen perfekt in på rollen som den nu lite mentalt förstörda Katniss. Till och med när hon skulle agera som om hon inte kunde agera så gjorde hon det perfekt (ni som har sett filmen/läst boken fattar xD). Och detsamma gäller för Elizabeth Banks och Woody Harrelsen, i rollerna som Effie Trinket och Haymitch Abernathy. De var båda klockrena, med sina kvicka små kommentarer här och var. 
 
Om jag skulle klaga på något så är det nog president Coin. Enligt mig så verkade hon på tok för snäll, i jämförelse med hur hon var gentemot Katniss i boken. Men, men, kanske ändras i part 2? 
 
Något annat som jag fullkomligt älskade var när Katniss sjöng "Hängeträdet" och man fick se när de sprängde dammen(har haft den låten på hjärnan hela dan..). Och när de spelade in propåan i distrikt åtta! "If we burn, you BURN WITH US!" EPIC är det rätta ordet! 
 
Tyckte även att det gjorde ett extremt bra jobb med att få Peeta att verkligen förtvina bit, för bit. Såg så verkligt ut! 
Dock så störde jag mig litegrann på Jennifers peruk, som hon hade genom hela filmen. Tyckte den såg lite "platt" ut för att vara ärlig...
 
I det stora hela så ÄLSKADE jag filmen! En 8/10 i betyg från mig :)
 
 
/Hennie

Christmas countdown: A Princess for christmas

2011 - inte en ny Hallmark julrulle alltså. Men den sändes på kanalen enligt deras julschema i slutet på oktober... tror jag. Nånstans där i alla fall. 

Jag tror titeln och bilderna talar om rätt tydligt vad det är för en slags go'töntfilm. ;) 
Lyckligt Slut YES! haha. Men Inga tomtar suck... 


Two and a half men - last season

Trötta på 2.5 men än? No worries detta är väl sista säsongen om jag inte misstar mig helt nu ;) jag tycker om den dock! Alan's gaysida får riktigt LYSA och briljera genom avsnitten i jakten på ett barn åt Walden; de båda får låtsats vara ett par för att få godkänt hos adoptions-byrån ;)

Jurassic World Official Trailer

Oh-la-la!!! :D Som man har väntat på detta....
 
/Hennie

Melissa & Joey season 4

Första avsnittet var en halloween-special. Gillades!!! Gammal sabrina the witch - skådespelerska fick gästspela och jag blev alldeles lycklig över återkopplingen till allas vår barndoms-häx-serie! 

Ett julavsnitt kommer ut den 10 december!Christmas countdown; One starry christmasDen första Nya Hallmark-julfilmen... Njä. Lite av en besvikelse. Bygger mest på typisk amerikansk julkärlek "On christmas eve I just wanna be with the ones I love..."


Ett par med helt olika visioner om framtiden - trouble in paradise från minut ett. Dagarna innan jul.... Så möter hon sin prins (jamen det är uppenbart) påväg till föräldrarna och mr bad-workaholic-bf i New York och på den vägen är det. 


Love love love. 
För lite jul :-( 
Cmon Hallmark - i want the regular cheesy ones with santas and lil mongrels!!! 


Bokrecension: It Takes a Witch (A Wishcraft Mystery #1)

Titel: It Takes a Witch
Författare: Heather Blake

Utgivningsår: 2012

Betyg: 10/10

Handling: Darcy Merriweather and her sister, Harper, hail from a long line of witches who have the power to grant wishes using spells. They've come to Enchanted Village in Salem, Massachusetts, to join the family business, but they soon find themselves knee deep in murder...

Until three weeks ago, Darcy and Harper were working dead-end jobs and trying to put their troubles behind them. Then their aunt Velma delivered a bombshell: They're actually Wishcrafters - witches with the power to grant wishes with a mere spell. Wanting a fresh start, they head to their aunt's magic-themed tourist town to master their newfound skills.

But their magic fails them when a wannabe witch turns up dead - strangled with Aunt Ve's scarf - and Ve's sweetheart, Sylar, is found looming over the body. Ve is standing by her man, but Darcy overheard Skylar wish that the victim would disappear - forever. With Harper distracted by her handsome new crush, Darcy is determined to sleuth her way to the truth. But it'll take more than a wish to unravel this mystery....

 


 

"It takes a witch" - boken hade mig i sitt grepp from page 1. Jag avgudar Charmed och har gått i åratal (känns det som) och innerligt längtat, trånat, suktat efter en bok inom samma kategori; som kan frambringa samma gos-känsla inom mig, men samtidigt bygga på någonting... lagom spännande. Något magiskt spännande.

 

"It takes a witch" uppfyllde alla önskningar. Skriven på ett målande vis också. Staden bok-serien utspelar sig i; den är älskvärd. Lika älskvärd som systrarnas Charmed-villa.

 

Slutet var inte mer... avslutande än att ja, just DEN bokens gåta löstes på ett elegant vis och författaren lyckades mjukt införa en försiktig fortsättning.

Second masterpiece in this serie - I want. ASAP.

 

10/10

... som häx-älskande tjej fick detta literära Amerikanska verk mig att må verkligt bra. Wow!

 

//Becka


Catching fire

Första Hunger games-rullen kändes "mjäh" efteråt. Inget ordentligt Slut och storyn kändes alltigenom hopplös; på tok för mörk och sorglig. 


Men! Nu är jag PEPP på att få se den nya på bio. Andra filmen i trilogin gav mig HOPP. Och handlingen var tusen gånger bättre - tänk då på att jag inte läst böckerna och hittills varit en ganska stark hater till hunger games.


den var spännande, gripande och jag känner nu att; fan, ja kanske finns det ändå hopp om att även denna fiktiva totalknäppa destruktiva farliga värld ska få sig ett lyckligt.


8/10 


~ Rebecka 

Fredag: Film-marathon, cosplay...

Halloj på er alla! 
Hade inget annat kul att skriva om så tänkte ge er en liten uppdatering på vårt lilla film-marathon! 
 
Alla filmerna: 
Star Wars
The Hunger Games
Lord of The Rings
The Hobbit
Pirates of the Carribean
Jurassic Park
 
Ikväll så kollade vi klart på Catching Fire! Becka lägger ut en recension på den senare, eftersom att hon inte hade sett den innan :) 
 
Och så hann vi påbörja The Fellowship of the Ring (Lord of the Rings #1). Vi fortsätter imorn och lär väl se klart ettan, och hinna påbörja tvåan :) 
 
Att ha sådanna här marathon med en kompis/syskon/sig själv, är verkligen något vi rekommenderar. JÄTTEMYSIGT att bara släcka ner, tända ljus, dricka te och äta godis framför en film+lite småprat vid sidan om :) 
 
...
Cosplay-photoshoot..?
 
Att bro på småprat, jag och Becka har precis börjat planera in en liten photoshoot som hon och jag kommer ha nu i vinter :) Kändes som att det var dags för mig och henne att cosplaya litegrann ;)  
 
För Rebecka har vi bestämt Arwen från Lord of the Rings. Har redan börjat fila på kostymer och sånt! Hon kommer ju färga håret ännu mörkare, så färgen kommer matcha Arwens perfeekt :) Dock så har vi inte kommit på så mkt mer åt henne... Några ideer till en mörkhårig, blåögd och blek tjej? :) 
 
För mig själv så har vi faktiskt kommit på en del. Jag tänkte köra på lite Harry Potter-tema till den första(det ska rebecka oxå göra, fast ingen speciell karaktär från filmerna)! Ska beställa hem lite halsdukar, mantlar, obv en trollstav o.s.v. :)
Tänkte också, eftersom att jag ska färga håret brun-rött ganska snart, cosplaya Clary Fray från The Mortal Instruments. Måla på lite runor, locka håret och slänga på en läderjacka=klappat och klart!
SIst men inte minst, så tänkte jag eventuellt göra Katniss Everdeen från Hungerspelen, medan jag väl har mitt bruna hår. Har redan en bra jacka, stövlar och byxor, OCH Mockingjay-broschen, så det skulle nog vara kul :) Skulle dock vilja ha en pilbåge också... Får se om jag kan beställa det...
 
MEN men, var väl allt jag hade att säga :) 
 
Hoppas att även ni har en bra helg så hörs vi lite senare ;)
 
/Hennie
 

Insurgent Teaser Trailer

 
Jaa... Förmodar att detta ska föreställa nån sorts simulation eller dröm, men känner inte igen det från boken! Annars så har jag väl inga speciella tankar om teasern. Det är ju, somsagt, bara en teaser trailer, så den visar egentligen inte ett skit! 
 
Gillar faktiskt Tris' hår så kort! I boken så var det ju axellångt, men känns som att det hade sett mjäkigt ut på Shailene Woodley! Dessutom hade hon ju redan så kort hår, så det var väl bara bra att de inte använde någon peruk. 
 
Vad tycker ni om trailer och Tris' nya hår? ;)
 
/Hennie

Revenge 4x07 "Ambush"

*SPOILER ALERT*

Alltså HERREGUD! Revenge fortsätter att leverera OTROLIGT bra avsnitt!!! 

 

Har så många tankar just nu…

 

1. YEY!! ÄNTLIGEN så vet David att Amanda lever! ÄNTLIGEN fick Emily upp modet att konfrontera honom!! En mycket emotionell scen, men SJÄLVKLART så var Victoria tvungen att förstöra allt… Inte för att det var hennes fel att hon fick en elstöt, men ändå… Känns sååå typiskt!!

 

2. Är jätteglad över att Daniel får allt mer screentime! Bryr mig inte så jättemycket om Margaux eller Louise dock, men känns bra att se en ANINGENS bättre sida av Daniel.

 

           
Som jag sade i min förra recap, så saknar jag den gamla Danny… Jag saknar tiderna då han och Emily var tillsammans… För de har kemi, vilket man märkte speciellt nu när de fick ha en scen tillsammans! Kanske så må Demily vara dött, men finns det en chans för ett Damanda? Läste runt på kommentarerna för nästa avsnitts Promo, och det väckte några tankar i den riktningen… vad tycker ni? 
 
 /Hennie

Film-marathon på gång

Vi ska ha mängder med mysiga marathons nu - The Hobbit sist eftersom den nya filmen kommer ut strax före jul. Så jäklarns gött!
 
 
Lord of the rings andra ut (The Hunger Games har vi ju sett förra helgen)
 
Sedan så har vi de älskade dino-filmerna. LÄNGTAR efter den nya som fan... Väntat i kanske 5 år- men tror den kommer ut nästa år?
 
Star wars :-D
 
The hobbit som sagt ♥
 
Och Pirates, rawr ((: