Recension: Mockingjay part 1 (2014)

 Medverkande: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Elizabeth Banks, Woody Harrelsen mf.
 
Handling: When Katniss destroys the games, she goes to District 13 after District 12 is destroyed. She meets President Coin who convinces her to be the symbol of rebellion, while trying to save Peeta from the Capitol.
 
Mina åsikter: 
Hungerspelen fortsätter att leverera OTROLIGT bra filmer! Jag var något orolig för hur kvalitén på Mockinjay skulle vara, med tanke på att det egentligen inte händer så jättemycket i första halvan av boken. Men wow, de lyckades galant! På ett smidigt och bra sätt lyckades de förklara allt som hänt i distrikten, få in några actionpackade samt mind-blowing scener (slutscenen med Peeta, just sayin').
 
Vad gäller skådisarna så var Jennifer Lawrence agerande på topp som alltid! Hon passar verkligen perfekt in på rollen som den nu lite mentalt förstörda Katniss. Till och med när hon skulle agera som om hon inte kunde agera så gjorde hon det perfekt (ni som har sett filmen/läst boken fattar xD). Och detsamma gäller för Elizabeth Banks och Woody Harrelsen, i rollerna som Effie Trinket och Haymitch Abernathy. De var båda klockrena, med sina kvicka små kommentarer här och var. 
 
Om jag skulle klaga på något så är det nog president Coin. Enligt mig så verkade hon på tok för snäll, i jämförelse med hur hon var gentemot Katniss i boken. Men, men, kanske ändras i part 2? 
 
Något annat som jag fullkomligt älskade var när Katniss sjöng "Hängeträdet" och man fick se när de sprängde dammen(har haft den låten på hjärnan hela dan..). Och när de spelade in propåan i distrikt åtta! "If we burn, you BURN WITH US!" EPIC är det rätta ordet! 
 
Tyckte även att det gjorde ett extremt bra jobb med att få Peeta att verkligen förtvina bit, för bit. Såg så verkligt ut! 
Dock så störde jag mig litegrann på Jennifers peruk, som hon hade genom hela filmen. Tyckte den såg lite "platt" ut för att vara ärlig...
 
I det stora hela så ÄLSKADE jag filmen! En 8/10 i betyg från mig :)
 
 
/Hennie

Christmas countdown: A Princess for christmas

2011 - inte en ny Hallmark julrulle alltså. Men den sändes på kanalen enligt deras julschema i slutet på oktober... tror jag. Nånstans där i alla fall. 

Jag tror titeln och bilderna talar om rätt tydligt vad det är för en slags go'töntfilm. ;) 
Lyckligt Slut YES! haha. Men Inga tomtar suck... 


Two and a half men - last season

Trötta på 2.5 men än? No worries detta är väl sista säsongen om jag inte misstar mig helt nu ;) jag tycker om den dock! Alan's gaysida får riktigt LYSA och briljera genom avsnitten i jakten på ett barn åt Walden; de båda får låtsats vara ett par för att få godkänt hos adoptions-byrån ;)

Jurassic World Official Trailer

Oh-la-la!!! :D Som man har väntat på detta....
 
/Hennie

Melissa & Joey season 4

Första avsnittet var en halloween-special. Gillades!!! Gammal sabrina the witch - skådespelerska fick gästspela och jag blev alldeles lycklig över återkopplingen till allas vår barndoms-häx-serie! 

Ett julavsnitt kommer ut den 10 december!Christmas countdown; One starry christmasDen första Nya Hallmark-julfilmen... Njä. Lite av en besvikelse. Bygger mest på typisk amerikansk julkärlek "On christmas eve I just wanna be with the ones I love..."


Ett par med helt olika visioner om framtiden - trouble in paradise från minut ett. Dagarna innan jul.... Så möter hon sin prins (jamen det är uppenbart) påväg till föräldrarna och mr bad-workaholic-bf i New York och på den vägen är det. 


Love love love. 
För lite jul :-( 
Cmon Hallmark - i want the regular cheesy ones with santas and lil mongrels!!! 


Bokrecension: It Takes a Witch (A Wishcraft Mystery #1)

Titel: It Takes a Witch
Författare: Heather Blake

Utgivningsår: 2012

Betyg: 10/10

Handling: Darcy Merriweather and her sister, Harper, hail from a long line of witches who have the power to grant wishes using spells. They've come to Enchanted Village in Salem, Massachusetts, to join the family business, but they soon find themselves knee deep in murder...

Until three weeks ago, Darcy and Harper were working dead-end jobs and trying to put their troubles behind them. Then their aunt Velma delivered a bombshell: They're actually Wishcrafters - witches with the power to grant wishes with a mere spell. Wanting a fresh start, they head to their aunt's magic-themed tourist town to master their newfound skills.

But their magic fails them when a wannabe witch turns up dead - strangled with Aunt Ve's scarf - and Ve's sweetheart, Sylar, is found looming over the body. Ve is standing by her man, but Darcy overheard Skylar wish that the victim would disappear - forever. With Harper distracted by her handsome new crush, Darcy is determined to sleuth her way to the truth. But it'll take more than a wish to unravel this mystery....

 


 

"It takes a witch" - boken hade mig i sitt grepp from page 1. Jag avgudar Charmed och har gått i åratal (känns det som) och innerligt längtat, trånat, suktat efter en bok inom samma kategori; som kan frambringa samma gos-känsla inom mig, men samtidigt bygga på någonting... lagom spännande. Något magiskt spännande.

 

"It takes a witch" uppfyllde alla önskningar. Skriven på ett målande vis också. Staden bok-serien utspelar sig i; den är älskvärd. Lika älskvärd som systrarnas Charmed-villa.

 

Slutet var inte mer... avslutande än att ja, just DEN bokens gåta löstes på ett elegant vis och författaren lyckades mjukt införa en försiktig fortsättning.

Second masterpiece in this serie - I want. ASAP.

 

10/10

... som häx-älskande tjej fick detta literära Amerikanska verk mig att må verkligt bra. Wow!

 

//Becka


Catching fire

Första Hunger games-rullen kändes "mjäh" efteråt. Inget ordentligt Slut och storyn kändes alltigenom hopplös; på tok för mörk och sorglig. 


Men! Nu är jag PEPP på att få se den nya på bio. Andra filmen i trilogin gav mig HOPP. Och handlingen var tusen gånger bättre - tänk då på att jag inte läst böckerna och hittills varit en ganska stark hater till hunger games.


den var spännande, gripande och jag känner nu att; fan, ja kanske finns det ändå hopp om att även denna fiktiva totalknäppa destruktiva farliga värld ska få sig ett lyckligt.


8/10 


~ Rebecka 

Fredag: Film-marathon, cosplay...

Halloj på er alla! 
Hade inget annat kul att skriva om så tänkte ge er en liten uppdatering på vårt lilla film-marathon! 
 
Alla filmerna: 
Star Wars
The Hunger Games
Lord of The Rings
The Hobbit
Pirates of the Carribean
Jurassic Park
 
Ikväll så kollade vi klart på Catching Fire! Becka lägger ut en recension på den senare, eftersom att hon inte hade sett den innan :) 
 
Och så hann vi påbörja The Fellowship of the Ring (Lord of the Rings #1). Vi fortsätter imorn och lär väl se klart ettan, och hinna påbörja tvåan :) 
 
Att ha sådanna här marathon med en kompis/syskon/sig själv, är verkligen något vi rekommenderar. JÄTTEMYSIGT att bara släcka ner, tända ljus, dricka te och äta godis framför en film+lite småprat vid sidan om :) 
 
...
Cosplay-photoshoot..?
 
Att bro på småprat, jag och Becka har precis börjat planera in en liten photoshoot som hon och jag kommer ha nu i vinter :) Kändes som att det var dags för mig och henne att cosplaya litegrann ;)  
 
För Rebecka har vi bestämt Arwen från Lord of the Rings. Har redan börjat fila på kostymer och sånt! Hon kommer ju färga håret ännu mörkare, så färgen kommer matcha Arwens perfeekt :) Dock så har vi inte kommit på så mkt mer åt henne... Några ideer till en mörkhårig, blåögd och blek tjej? :) 
 
För mig själv så har vi faktiskt kommit på en del. Jag tänkte köra på lite Harry Potter-tema till den första(det ska rebecka oxå göra, fast ingen speciell karaktär från filmerna)! Ska beställa hem lite halsdukar, mantlar, obv en trollstav o.s.v. :)
Tänkte också, eftersom att jag ska färga håret brun-rött ganska snart, cosplaya Clary Fray från The Mortal Instruments. Måla på lite runor, locka håret och slänga på en läderjacka=klappat och klart!
SIst men inte minst, så tänkte jag eventuellt göra Katniss Everdeen från Hungerspelen, medan jag väl har mitt bruna hår. Har redan en bra jacka, stövlar och byxor, OCH Mockingjay-broschen, så det skulle nog vara kul :) Skulle dock vilja ha en pilbåge också... Får se om jag kan beställa det...
 
MEN men, var väl allt jag hade att säga :) 
 
Hoppas att även ni har en bra helg så hörs vi lite senare ;)
 
/Hennie
 

Insurgent Teaser Trailer

 
Jaa... Förmodar att detta ska föreställa nån sorts simulation eller dröm, men känner inte igen det från boken! Annars så har jag väl inga speciella tankar om teasern. Det är ju, somsagt, bara en teaser trailer, så den visar egentligen inte ett skit! 
 
Gillar faktiskt Tris' hår så kort! I boken så var det ju axellångt, men känns som att det hade sett mjäkigt ut på Shailene Woodley! Dessutom hade hon ju redan så kort hår, så det var väl bara bra att de inte använde någon peruk. 
 
Vad tycker ni om trailer och Tris' nya hår? ;)
 
/Hennie

Revenge 4x07 "Ambush"

*SPOILER ALERT*

Alltså HERREGUD! Revenge fortsätter att leverera OTROLIGT bra avsnitt!!! 

 

Har så många tankar just nu…

 

1. YEY!! ÄNTLIGEN så vet David att Amanda lever! ÄNTLIGEN fick Emily upp modet att konfrontera honom!! En mycket emotionell scen, men SJÄLVKLART så var Victoria tvungen att förstöra allt… Inte för att det var hennes fel att hon fick en elstöt, men ändå… Känns sååå typiskt!!

 

2. Är jätteglad över att Daniel får allt mer screentime! Bryr mig inte så jättemycket om Margaux eller Louise dock, men känns bra att se en ANINGENS bättre sida av Daniel.

 

           
Som jag sade i min förra recap, så saknar jag den gamla Danny… Jag saknar tiderna då han och Emily var tillsammans… För de har kemi, vilket man märkte speciellt nu när de fick ha en scen tillsammans! Kanske så må Demily vara dött, men finns det en chans för ett Damanda? Läste runt på kommentarerna för nästa avsnitts Promo, och det väckte några tankar i den riktningen… vad tycker ni? 
 
 /Hennie

Film-marathon på gång

Vi ska ha mängder med mysiga marathons nu - The Hobbit sist eftersom den nya filmen kommer ut strax före jul. Så jäklarns gött!
 
 
Lord of the rings andra ut (The Hunger Games har vi ju sett förra helgen)
 
Sedan så har vi de älskade dino-filmerna. LÄNGTAR efter den nya som fan... Väntat i kanske 5 år- men tror den kommer ut nästa år?
 
Star wars :-D
 
The hobbit som sagt ♥
 
Och Pirates, rawr ((:

Bokrecension: Angelfall (Penryn and the End of Days #1)

Titel: Angelfall
Föfattare: Susan Ee
Utgivningsår: 2011
Mitt betyg: 4,5/5
 
Handling: It's been six weeks since angels of the apocalypse descended to demolish the modern world. Street gangs rule the day while fear and superstition rule the night. When warrior angels fly away with a helpless little girl, her seventeen-year-old sister Penryn will do anything to get her back.

Anything, including making a deal with an enemy angel.

Raffe is a warrior who lies broken and wingless on the street. After eons of fighting his own battles, he finds himself being rescued from a desperate situation by a half-starved teenage girl.

Traveling through a dark and twisted Northern California, they have only each other to rely on for survival. Together, they journey toward the angels' stronghold in San Francisco where she'll risk everything to rescue her sister and he'll put himself at the mercy of his greatest enemies for the chance to be made whole again.
 


Den här boken var verkligen mycket bättre än jag förväntade mig! Efter att ha läst handlingen kändes den väl halvbra, inget att priotera. Men sedan så såg jag den i Pocket Shop och bestämde mig för att bara tuta och köra. Att köpa Angelfall kan jag lugnt och säkert säga var inte ett misstag!

Jag älskade vartenda ord av den! En riktig bladvändare! 
Historien var unik och mycket välskriven. Likaså karaktärerna! Åh... karaktärerna...
Först och främst, bokens lilla hjältinna; Penryn Young. Hon var stark, smart och gjorde verkligen allt för att hålla hennes familj säker. 
Raffe... Jag finner knappt några ord! Han var bara underbar! Hans corny och sarkatiska humor, och det svarta håret och blå ögonen... PRECIS min typ ;) hehe... Nemen, jag kan inte säga så mycket utan att spoila något. Men för er som har läst boken, så vet ni vad jag menar när jag säger att slutet, när han lackade loss totalt... Det var SÅ ROMANTISKT!! På sitt egna lilla vis såklart, för samtidigt så var det ju fruktansvärt tragiskt...
 
Penryns mamma var också en favorit hos mig. Det speciella med henne är ju att hon är galen, vilket är rätt så intressant att se. Hon går ju inte på några mediciner, så man kan lugnt säga att hon lever i sin egna något creepy värld.. x'D
 
I övrigt så var boken packad med action, och den gjorde mig fakitskt lite småskraj vid vissa lite extra gory delar. 
Den hade minst sagt ett högt tempo, och var i princip felfri. 
 
Det enda som hindrade mig från att ge den 5/5 i betyg, var att jag hade så otroligt många frågor genom hela boken. Framförallt om änglarna dådå! Susan lämnade små hintar med information här och var, som fick mitt huvud att virvla med frågor och funderingar. För trots att jag lyckades måla upp en rätt bra bild om hur världen såg ut, så var det mycket som inte besvarades. Dock så var ju det egentligen rätt så smart av författaren. Fick ju än egentligen bara att vilja läsa mer.. ;)
 
För att avrunda denna recension; LÄS DEN! Den är fantastisk! 119:- på Pocket Shop.. :3
 
 
/Hennie

Filmrecension: The Hunger Games; dödens rulle (2012)

Mina åsikter: Man kan inte bara se första filmen i denna berömda trilogi. Slutet är inget slut, inte på långa vägar. Man känner sig inte lugn någonstans i kroppen efter att ha sett klart filmen, handlingen är brutal och kärlekshistorien något oäkta.
 The Hunger Games är ingen fin film i den bemärkelsen att det går att pusta ut vid åtminstone ETT tillfälle under de cirka två timmarna som dödaförstdödabästdödadödadöda-tävlingen håller igång.
 
Vad som är BRA dock är skåedespeleriet, samt att den inte är lika ÄCKLIG som den japanska lookalike-rullen. (krävs spybytta vid soffkanten för att palla med den haha). Och visst, en gnutta hopp existerar kanske, jag erkänner, efter att ha sett den. Trilogin borde ju sluta lyckligt på NÅT vis, i något hörn av storyn... eller...?
 
//Becka
 

Serielista: Oktober (2014)

Har ändå hunnit kolla på en hel del den här månaden. 

Jag såg bl.a. klart säsong 1 av Finding Carter och säsong 2 av Devious Maids. Båda riktigt bra serier som jag ser framemot att få se mer av! :) 

 

Jag har även sett ikapp lite på Witches of East End (säsong 1), New Girl (säsong 2), och så såg jag klart säsong 6 av One Tree Hill. Dock så har jag halkat efter på Outlander

 

Jag har även påbörjat Lost igen, som jag tog en paus med för ungefär ett halvår sedan. Visade sig dock att jag inte alls var på säsong 6, utan säsong 4 :P

 

Har även tagit bort en serie från serieschemat, nämligen Scorpion som jag gav upp med. Dock så började The Flash

 

Sen så har Rebecka börjat kolla på både Cristela, Constantine och The Exes. 

 

Serier vi är up to date med: 

American Horror Story (säsong 4)

Arrow (säsong 2)

Big Bang Theory (säsong 7)

Cristela (säsong 1)

Constantine (säsong 1)

Devious Maids (säsong 2)

Falling Skies (säsong 4)

Finding Carter (säsong 1)

Game of Thrones (säsong 4)

Gotham (säsong 1)

House Of Cards (säsong 2)

How To Get Away With Murder (säsong 1)

Mistresses (säsong 2)

Mike an Molly (säsong 4)

Melissa and Joey (säsong 3) 

Modern Family (säsong 6)

Once Upon a Time (säsong 4)

Orange Is The New Black (säsong 2)

Pretty Little Liars (säsong 5)

Revenge (säsong 3)

Sherlock (säsong 3)

Solsidan (säsong 4)

The 100 (säsong 2)

The Last Ship (säsong 1)

The Big Bang Theory (säsong 8)

The Vampire Diaries (säsong 6)

The Mindy Project (säsong 3)

The Walking Dead (säsong 4)

The Strain (säsong 1)

The Fosters (säsong 2)

The Flash (säsong 1)

Under The Dome (säsong 2) 

 

Serier vi ligger efter i: 

2 Broke Girls (säsong 2)

Anger Management (säsong 2)

Awkward (säsong 3)

Beauty and the Beast (säsong 2)

Defiance (säsong 1)

Elementary (säsong 2)

New Girl (säsong 2 3) 

Outlander (säsong 1)

Ravenswood (säsong 1)

Two and a half men (säsong 11)

The Originals (säsong 1)

Twisted (säsong 1)

The Goldbergs (säsong 1)

The Vampire Diaries (säsong 2, för rebecka)

Witches of East End (säsong 1 2)

 

Marathonprojekt: 

90210 (säsong 1)

24 (säsong 1)

7th Heaven (säsong 7)

According to Jim (säsong 2)

Breaking Bad (säsong 1)

Cougar Town (säsong 2)

Derek (säsong 1)

Dominion (säsong 1)

Full House (säsong 6)

Glee (säsong 1)

Ghost Whisperer (säsong 1)

Life's Too Short (säsong 1)

Lost (säsong 4)

One Tree Hill (säsong 7)

Scandal (säsong 1)

Suits (säsong 2)

The O.C (säsong 2)

The Office (säsong 2)

 

Serier vi sett klart: 

1600 Penn

Buffy The Vampire Slayer

Bunheads

Charmed

Desperate Housewives

Friends

Gilmore Girls

Gossip Girl

Guys With Kids

Heroes

Jane by Design

No Ordinary Family

Revolution

Ringer

Sex and the City

Terra Nova

The Carrie Diaries

The Secret Circle

Veronica Mars

 

Serier vi vill se: 

Prison Break

Switched at Birth

Reign

True Blood

Supernatural

Teen Wolf

666 Park Avenue

30 Rock

Bewitched

Downton Abby

Hart of Dixie

Nashville

Malcolm in the Middle

Parenthood

How I Met Your Mother

Legend Of The Seeker

Suburgatory

Orphan Black

Please Like Me

Skins


Once Upon A Time, Revenge & The Vampire Diaries

 

 

Once Upon A Time: 4x06 "Family Business"

 

Skönt att få veta lite mer om snödrottningen och hennes uppsåt! Har dock svårt att tycka att hon är särskilt ond. Visst kanske hon inte använder rätt metoder, men allt hon vill är att ha en familj, vilket är rätt så tragiskt...

Även kul att veta om att Belle och Anna har ett förflutet. Gillar OUAT's små flashbacks hela tiden. För varje gång så kan man se lite tydligare hur alla historier hänger ihop och hur karaktärernas liv är sammanflätade! 

 

Gillar Frozen-storyn rätt så mycket hittills. Känns som nånting "nytt"! För måste säga att hela grejen med Selena inte riktigt var min favorit… 

Aja, ska bli kul att fortsätta följa dessa nya karaktärer :) 

 

Revenge: 4x06 "Damage"

 

Asdjflkhsjs!!!!! *hur jag känner just nu* 

Okej, visst! Emily, på någon nivå kanske jag förstår att du vill ha sanningen om din far först, men nu har det fan gått för långt. Nolan har nu fått lida bara för att hon vill leka detektiv. Och David är så av banan för att han tror att hans dotter är död, men ändå så fortsätter hon larva sig. 

Det är dags för en återförening! 

Dock så är det ju lite småspännande att få veta mer om vad som har hänt David… Verkar nu även som att Jack och hans partner är honom på spåren! 

 

Känns skönt att Charlotte använder sitt sunda förnuft, i alla fall till en viss del, genom att be Emily om hjälp och konfrontera Victoria. Undrar dock vad som var i brevet som Emily hade lagt i hennes väska…?

Förresten, visste Daniel att Emily egentligen är Amanda? Eller var det det som Charlotte berättade för honom i detta avsnittet? Hehe, känner mig lite glömsk…

 

Btw, saknar den gamla Daniel… Den Daniel som var med i säsong ett. Den söta, snälla, godhjärtade killen som förälskade sig i Emily. Vill ha honom tillbaka… 

 

The Vampire Diaries: 6x05 "The World Has Turned and Left Me Here"

 

Jag är otroligt glad över hur bra TVD faktiskt är just nu! Älskar att Damon är tillbaka. Meeen jag vill ju se han och Elena ihop, men det verkar ju något problematiskt nu när hon inte minns att hon älskat honom och har en annan kille på kroken. Får se hur det löser sig…

 

Är dock orolig för att Bonnie kanske är död…? Antingen så är hon det och ja… Då är det nog sista droppen för henne. ELLER så återuppstår hon igen, precis som han killen som var inlåst där (gud, är så dålig med namn haha) eftersom att meningen är att ingen ska kunna dö i det där 'fängelset'. Förstår ni hur jag tänker? 

Haha, antar att vi får se... 

 

Skumt med Alarics tjej också... Går hon på verbana kanske? I så fall, varför? Vet hon om vampyrer o allt? 

 

/Hennie