Sammanfattning: Heroes (säsong 4)

Handling: Upplev spänning, mystik, och elektrifierande vändningar, såsom denna häpnadsväckande serie följer till synes obesläktade vanliga människor runt om i världen som upptäcker att de har extraordinära förmågor. ¨

 

Favoritavsnitt+favoritkaraktär: 4x19 tror jag faktiskt. Mest för att jag inte minns att jag gillade något annat avsnitt särskilt mycket, och för att jag faktiskt verkligen gillade säsongsavslutningen. Självklart lämnade de oss med en cliffhanger, efter att än en gång räddat världen. 

Som jag kommer att nämna även senare i inlägget, så ÄLSKADE jag Sylar i detta avsnitt. Han var verkligen hjältemodig, och satte andra före sig själv. Visst han har varit helt hjärtlös i alla andra säsonger, inklusive denna. Men efter att han spenderat alla de "åren" ensam i sitt lilla mentala fängelse, så verkade det verkligen som att han hade växt och ångrade allt det han gjorde. Därför var han nog även min favoritkaraktär under denna säsong. Dessutom så älskar jag Zachary Quinto… ;)

 

Favoritship: Ehm, jag tror nog inte att jag riktigt hade något. Möjligtvis Emma och Peter, trots att de förblev vänner under hela säsongen. Men tyckte nog ändå att de hade någorlunda kemi… Så varför inte? :P Annars skulle jag nog säga Noah och Lauren, för jag gillade aldrig han och Sandra tillsammans. Det kändes inte som att de hade någon kemi what so ever.   

 

Bäst i säsongen: Sylar, Sylar, Sylar… Som jag skrev lite tidigare så gillade jag honom, i alla fall i de sista två avsnitten. Då Peter, till en viss del, förlät Sylar för allt han gjort. Det var liksom sött. :3 Har alltid hejat lite på honom, och bara vetat att han tillslut skulle ändra på sig och ångra det han gjort. Så halleluja till mig som fick som jag ville .. :) 

 

Var dessutom MYCKET glad att Hiro överlevde :D Han har alltid varit en av mina favoriter i serien, så HIMLA gullig!

 

Värst i säsongen: Ja, jag vet inte varför men de första tretton avsnitten var så SJUKT sega och tråkiga. Jag fick inte samma känsla som jag fått av de tidigare säsongerna, och jag föll inte riktigt för hela Samuel och cirkus-storyn. Dock så tyckte jag att det vände på sig under de sista avsnitten. Men ändå.. Det tog mig säkert två månader att beta av första halvan av säsongen. 

 

Övriga synpunkter: Säsongen får poängen 6/10, men ENDAST för att jag gillade Sylar och för att de sista avsnitten var bra. Annars så var säsongen ingen höjdare, i jämförelse med de första tre säsongerna som jag AVGUDADE. 

 
 

 

Ser mycket framemot den s.k. 'spin-offen' "Heroes: Reborn" som får premiär på NBC 2015. Jag hoppas att vi får se många från de gamla karaktärerna och att den är minst lika bra som Heroes var.

 

 

/Hennie


Derek - brittisk komediserie

Brittiska the office känner ni säkert till, Life's too short också kanske, eller "Extras"? gillar ni de serierna kommer ni älska denna - Ricky Gervais all the way for me helt enkelt. well, hur som haver, ni kan mycket väl tycka om "Derek" ändå såklart, haha. jag och min pojkvän började precis kolla på den. BÄSTA humorn!
 
den utspelar sig på ett ålderdomshem och huvudpersonen har väl... något slags handikapp. well, han är en awesome komiker tycker jag, rent allmänt. Ricky Gervais är grym. mysmysmys, SE SE SE!
 
 
 
 

Once Upon a Time-Hans och stentrollsledaren

Ja, nu är castingen för vem som ska spela Hans och stentrollsledaren i Once Upon A Time nu i höst, äntligen över. I rollen för Hans kommer vi att se Tyler Jacob Moore, och som röst (tror jag) för stentrollsledaren, så hör (haha) vi John Rhys Davies. 
 
Gud LÄNGTAR LÄNGTAR LÄNGTAR till säsong 4... :3
 
 
 
/Hennie
 

The Hobbit: The Battle of the Five Armies-Official Teaser Trailer

Nu har den officiella teaser trailern för The Hobbit: The Battle of the Five Armies äntligen släppts. Ser mycket framemot att få se denna! Gillade hur den förra filmen slutade, och tycker det är så himla mysigt att kura ihop sig i en biosalong med popcorn och läsk och se sådana här filmer. :) Filmen kommer ut i December. 
 
 
/Hennie
 
 

Jessica Biel i New Girl

Läste nyss att vi kommer få se Jessica Biel som gäst i ett avsnitt av New Girls fjärde säsong. Tydligen ska hon och Jess vara rivaler, då de är ute efter samma kille...
 
Har knappt sett henne över huvud taget sedan Seventh Heaven. Så det ska bli jättekul att få se Biel i tv-rutan igen! :)
 
 
/Hennie
 

The Vampire Diaries Comic Con 2014 Exclusive

Ännu ett klipp från comic con. Denna gången en TVD Exclusive, som jag själv fann väldigt underhållande...
/Hennie
 

50 Shades Of Grey: Official Trailer

Själv så har jag inte läst böckerna som filmen baseras på, och tror ärligt talat inte att de skulle passa mig heller. Men kommer troligtvis nog att se filmen, vars trailer just släppts. Så om ni har läst böckerna, eller ser framemot filmen, here you go :)  
 
 
/Hennie

Mockingjay part 1: Official Teaser Trailer

ÄÄÄÄNTLIGEEEN så har den officiella teaser trailern för Mockingjay part 1 släppts! Nu har vi väntat tålmodigt alldeeelees för länge. så enjoy! :) 
/Hennie
 

Comic Con 2014: Game of Thrones, Arrow, Teen Wolf m.m.

Har försökt samla ihop så mycket som möjligt som släppts nu under comic-con.. Hoppas ni gillar :) Ska hålla ögonen öppna efter mer...
 
Känner inte till namnen då jag själv inte har läst böckerna, men verkar som att vi kommer få se många nya karaktärer från Dorne. Och det ser jag verkligen framemot! :D 
 
Åååååh Olicity! Bara snälla gud, make it happen..
 
 
 
 
Än har vi inte fått själva trailern, men antar väl att den lär dyka upp snart. Sålänge får vi nöja oss med detta :)
 
 
 
 
 
 
 
Tror att detta ska föreställa en film som Penny gör i Big Bang Theory, alltså ingen riktig film.. :P Men hahahaa..
 
/Hennie

Bokrecension: The Fault In Our Stars

Titel: (Eng) The Fault In Our Stars, (Sve) Förr Eller Senare Exploderar Jag
Utgivningsår: 2012
Sidor: 313
Betyg (från mig): 4/5
Handling: Hazel och Gus är två ovanliga tonåringar som har en hel del gemensamt; en kvick och syrlig humor, ett förakt för det traditionella och en kärlek som tar med dem - och oss - på en oförglömlig resa.
 
Mina tankar: (detta är vad jag skrev på goodreads.com, så tyvärr är det på engelska) 

I really enjoyed reading this book, as it definitely was out of my 'comfort zone' and I usually do not go for books like TFIOS. But it was surprisingly good. Funny, kind of poetic, sad, beautiful, and well, I guess, life-changing on a certain level. Or, well... I would'nt go as far as life-changing, but it made me think. And made me want to spend more time with my mom and dad, and just take more pictures, to keep as a memory from some moments in my life that are worth remembering... 

 

Well well, I liked it. It was actually funny at some points and contained plot-twists that i really wasnt expecting, at all. But a tiiiny but to uneventfull for my taste, as I usually read fantasy/action books. That's why I gave it a four, instead of a five. But i DEFINITELY recommend it! :)

 

Kommer snart se filmen på bio också, så recension på även den, samt jämförelser mellan boken och filmen, läggs upp snart :) 

/Hennie


According to Jim

En skön komediserie som jag VERKLIGEN rekommenderar alltså ♡/ Rebecka

Disney - Anastasia

Finns inget jag gillar bättre än kalla höstkvällar och Disney, just sayin' ♥
/ Rebecka Skareng

Veckans serietips: Mistresses

Veckans serietips blir serien "Mistresses". Jag har märkt att det verkligen inte är många som följer denna serien, så tänkte att det kanske vore lämpligt. 
 
 
Handling: Ett drama om de skandalösa liven för en grupp av fyra vänner. Möt Savi (Alyssa Milano), en framgångsrik karriärkvinna som arbetar mot nästa fas i hennes liv, både professionellt och personligt; arbetandes för att bli partner på sin advokatfirma samtidigt som hon och hennes man Harry (Brett Tucker) försöker starta en familj på egen hand.
Savi och hennes frisinnade och nyckfulla lillasyster Josselyn (Jes Macallan) kunde inte vara mer olika - hon lever singel, dejtar och festar - och håller sig regelbundet stödd mot sin storasyster på vägen. Deras ömsesidiga bästa vän, April (Rochelle Aytes), en nyligen änka och mor till en dotter, bygger om sitt liv efter tragedin och lära sig att gå vidare - med stöd och vägledning av hennes närmaste väninnor.
Karen (Yunjin Kim), en framgångsrik terapeut med sin egen praktik, återkopplar med tjejerna efter sin medverkan i en komplicerad relation med en patient.
 
Mina tankar: Det är en mysig serie, som man kan kura upp sig framför med en kopp te och filt. Den innehåller mycket drama, som man säkert kan höra från seriens namn, med lite inslag av komedi och spänning. En serie som jag definitivt rekommenderar, speciellt till fans av Alyssa Milano från serien Charmed, eller Yunjin Kim från serien Lost
 
Serien är inne på sin andra säsong. 
 
/Hennie

Veckans serier

Falling skies 4x05 "Mind Wars"

 

Tyckte att veckans avsnitt var mer spännande än det förra. Vet inte riktigt varför, men gillade det! 

 

Tycker fortfarande att Lexi är skitskum och ibland vill jag bara slå till henne på käften. Men nu står det i alla fall säkert för oss att hon har en alien-pappa, precis som jag och flera andra anade. Frågan är bara om den alien som tydligen är Lexi's pappa, menade det han sa, om att han bara ville skydda henne och skapa fred mellan människorna och the Espheni. 

 

Nu verkar det i alla fall som att alla kommer ända upp på samma ställe snart, vilket jag verkligen inte säger nej till. Har saknat att ha alla på samma plats! :') 

 

Undrar även om vi kommer få se de intima scenerna mellan Ben och Maggie snart. Det syntes ju i trailern för säsong fyra att de kysstes, så det ska bli VÄLDIGT intressant att få se!!! 

 

The Last Ship 1x05 "El Toro"  

 

Ännu ett spännande avsnitt denna veckan. Tummen upp till det!

Har dock inte så mycket att säga om det, mer än att jag gillade de scenerna vi fick se mellan Rachel, forskaren, och den nya killen John. Fast tror nog att jag hoppas att det inte blir mer än vad vi såg i veckans avsnitt, en fin vänskap. :)

 

The Fosters och Mistresses

 
 Även The Fosters och Mitresses gav oss två mysiga, fina avsnitt denna veckan. 

Mycket sorgligt att bebisen inte klarade sig, men kul att Jude äntligen började prata igen :)

 

Och MYCKET glad att Harry stannar kvar på Mistresses, var så besviken när jag hörde att han skulle flytta till Australien. Dessutom så shippar jag han och Joss tillsammans, trots att jag gillar Joss' nuvarande pojkvän. Men goosh det vore sååå kul om de skulle bli tillsammans… :3

/Hennie


The strain - avsnitt två

gillar The strain ännu mera nu efter att ha sett andra avsnittet igår ♥
 

Mockingjay part one official trailer: datum!

Fick nyss reda på att den officiella trailern för Mockingjay part one kommer att släppas den 25 Juli på Comic Con i San Diego. Som ett fan av Hungerspelen så jag HUR TAGGAD SOM HELST :D