Chocolate shoes & wedding blues

Här kommer ett boktips.... :)
 
 
Handling: When Tansy Poole inherits a run-down shoe shop tucked away in the village of Sticklepond, ‘Cinderella’s Slippers’ is born – providing the footwear to make any fairytale wedding come true…

Carrying everything a bride would want to walk down the aisle in, Tansy’s shop soon expands to carry shoe-themed wedding favours, bridesmaid gifts and even delicious chocolate shoes. It’s the dream destination for any shoe-lover!

If only everything in her personal life could be as heavenly – but with a fiancé trying to make her fit into a size 8 wedding dress, not to mention the recent discovery of disturbing family revelations, Tansy takes refuge in the shop’s success.

But one man isn’t thrilled by the stream of customers hot-footing it to Cinderella’s Slippers… Actor Ivo Hawksley, resident of the cottage next to the shop, is troubled by a dark secret in his past and has come to Sticklepond to nurse his own broken heart.

However, Ivo realises that he and Tansy have a link in their past and soon, they both find out how secrets shared can make a very strong bond indeed…

Top 5 komediserier!

Här är en Top 5 lista på mina favoritkomediserier :) Tänkte att det kunde vara kul, kanske ger er något tips också..? :)
/Hennie
 
1. Vänner
Min all-time favorit har alltid varit, och kommer förmodligen alltid att vara Vänner. Vänner är ett måste att se för ALLA serienördar därute! Inte skit som typ Seinfeld eller Scrubs. Vänner är the real deal. Det är avsnitt som jag bokstavligt talat kan se om och om och om igen utan att sluta skratta högt åt skämten. Och tro mig, det händer inte ofta att jag gör det! 
Vad jag gillar mest, är att samtidigt som den är extremt rolig så är den väldigt seriös. Det finns drama, kärlek, familj och så. Den har en riktig handling kan man säga. Till och med cliffhangers-roliga cliffhangers. 
Tillsammans med en mycket mysig atmosfär, så är Vänner lätt min absoluta favoritkomedi! Rekommenderar starkt :)
2. Modern family
Jag är som ni säkert vet extremt kräsen vad gäller komediserier. Jag skrattar sällan (tuff publik)! Men tillsammans med Vänner, så faller Modern Family in i den kategorin av serier som jag faktiskt skrattar åt. 
Den är väldigt roligt gjord, inget bakgrundsskratt och man kan oftast ganska lätt relatera till skämten och karaktärerna. :) Tycker inte heller att den har blivit svagare under seriens gång. 
Rekommenderar! 
 
3. The Big Bang Theory
Jag skulle nog inte säga att jag skrattar högt åt TBBT, men den är ändå mysig och rolig. Trots många säsonger, tycker jag att den har hållit upp måttet tillräckligt mycket för att hålla mig kvar på kroken :) 
 
4. Full House
Full House är en typisk 80-tals komediserie. Men skillnaden från alla andra sådana, så finner jag faktiskt Full House riktigt charmig. Med sina små larviga livsråd i slutet av varje avsnitt. Den är härlig! :)
 
5. Solsidan
Kände mig nästan tvungen att ta med Solsidan. Även här väldigt relaterbara skämt, som aldrig blir gamla. Från Ove Sundbergs snåla själv till Mickans maniska köp-beteende. Mycket rolig! 
(Måste tyvärr dock säga att den föll extremt mycket i kvalité den senaste säsongen, när de bytte manusförfattare. Inte ens nära lika roligt var det.)

Serierecension: Scandal (säsong 3)

Okej förlåt mig, men de dödade typ ALLA bra människor den här säsongen! Varenda jäkla en. Och jag älskar när serier makes bold moves. Keeps things interesting. Men känns onödigt. Harrisson var onödig i alla fall :( 

Aja.. En väldigt gripande serie! Man kan verkligen inte sluta titta! Trots att jag tog en liten paus nånstans i mitten av säsongen för att allt blev extremt sorgligt väldigt snabbt. Tyckte så synd om Cyrus! Men verkade ändå som att han repade sig relativt snabbt..
        
 
Ska nog hålla denna recension ganska kort, för jag minns ärligt talat inte särskilt mycket av säsongen innan avsnitt 13, men känner att jag behöver ta upp en sista sak. 
Fitz och Olivia. 
Kan de inte bara få bli tillsammans och vara lyckliga någon gång? Förstår att det krånglar till sig under seriens gång och så, det gör bra tv. Men hoppas att de i alla fall blir ett lyckligt slut och att de får vara tillsammans när serien väl är slut :) ♥ (Yeess I'm a fan of fairytales) 
 
Kort och gott, så var jag aningens missnöjd med säsong tre. Börjar bli riktigt trött på waste of space karaktärer som Jake. Bara ta bort honom. Snälla. Nu tack. 
Mitt betyg drogs ner till 7/10 för säsong 3 av scandal. Ser framemot nästa! :)
/Hennie

Veckans tv: Humans, The Whispers m.fl.

*Inga större spoilers*
 
Humans s01e01-02
Två mycket starka första avsnitt! En fascinerande story, bra skådisar, intressanta karaktärer och så vidare. Ser framemot att se hur de kommer spinna vidare på hela "artificiell intelligens" grejen.
 
The Whispers s01e04
Åååh vilket bra avsnitt!! Älskar den här serien, rekommenderar STARKT.
Favoriten är ju självklart Milo Ventimiglia som spelar Sean. Älskar honom som skådis!!! Ända sedan han spelade Jess i Gilmore Girls. Och det är ju inte helt fel att han dessutom är skitsnygg! 😏
Älskar somsagt den creepy atmosfären i serien! Gillar att barnen spelar en så stor roll.
 
The Last Ship s02e01-02
Alltså den här serien blir bara bättre och bättre! Väldigt bra två första avsnitt! Mycket synd att Quincy dog, gillade honom...
Det här är verkligen en serie som jag önskar att flera kollade på. Det är en sån där jag aldrig blir distraherad av min mobil, vilket alltid är ett gott tecken, haha! Rekommenderar den verkligen!
 

I heart Paris #3

Tycker verkligen om den här bokserien. Den är mysig, lugnande, lättlyssnad, söt... :)Nya serier-first impressions♥

The Whispers 01x01-02
Jag kan redan säga att jag verkligen gillar The Whispers! Bra skådespelare, framförallt Milo Ventimiglia som både jag och Becka ÄLSKAR! En väldigt lockande handling, och ett mycket, mycket starkt pilotavsnitt. 
Gillar barnens roll i serien, att den så kallade "Drill" kommunicerar just via barn. Det addar en alldeles speciell creep-factor över det hela, som jag älskar! 
Ser framemot att fortsätta följa serien. 
  
 
Mr. Robot 01x01
Lite underlig serie, inte den mysigaste om man säger så. Efter att ha sett första avsnittet så skulle jag nog säga att det är en blandning av Sherlock, Elementary, Revenge och Scorpion. 
Den är minst sagt udda. Fick ganska blandade vibbar! Å ena sidan fann jag den väldigt intressant, och ja, jag har ju tidigare sagt att jag gillar serier där huvudpersonen är otroligt smart. 
Å andra sidan verkar den lite deppig, och eventuellt lite långtråkig också... Men till följd av de ovanligt höga betygen på imDb (9,4), så kommer jag att fortsätta följa serien.
 
/Hennie

Sommarlov snart♥ uppd.

Ni får ursäkta frånvaron! Vi har verkligen varit urusla på att uppdatera de senaste månaderna! Men behövde prioritera plugget, har varit på klassresa i Prag, skolbal och har i allmänhet bara haft mycket på agendan. Men om några dagar är det sommarlov, och jag ser framemot att få satsa mer på bloggen, speciellt nu när vi har en ny design. :) Har flera roliga inlägg planerade...
 
Så, vi hörs, people! Ha det bra tills dess! :)
 
Kram Hennie