Serietips: Komedi, tonårsdrama, science fiction m.m... del 2

Här har ni del två med serietips :) Hoppas ni hittar nåt ni gillar!

 

Komedi: Friends

Handling: Serien handlar om sex personer, den bortskämda och modeintresserade Rachel Green, den pedantiska kocken Monica Geller, den sarkastiske lustigkurren Chandler Bing, tjejmagneten och skådespelaren Joey Tribbiani, den snälle paleontologen Ross Geller och den positiva massören och låtskrivaren Phoebe Buffay.

Övrigt: Jag skulle kunna se denna serien om och om och om igen utan att sluta skratta åt vartenda avsnitt. Om man letar efter nåt roligt att se, så är det "Friends" man ska vända sig till. SÅ. SJUKT. ROLIG. 

Vart kan man se serien?: Alla säsonger finns på swefilmer. Annars så sänds repriser av serien 

Betyg (IMDb): 9/10

 

 
Tonårsdrama: Gossip Girl

Handling: Kretsar kring privilegierade ungdomar på Manhattans Upper East Side i New York. Serien börjar med It-tjejen Serena Van der Woodsens återkomst från en mystisk vistelse på internatskolan i Connecticut. 

Övrigt: Om man letar efter drama så har man kommit rätt. Det tar än inte lång tid att fastna för denna serien, TRO mig. Lite spänning, komedi inslag och, somsagt, MYCKET drama. Man vill bara se avsnitt efter avsnitt… En serie som jag VERKLIGEN rekommenderar :)

Vart kan man se serien?: Alla säsonger finns på www.swefilmer.com. 

Betyg (IMDb): 7,4/10

 

Familjedrama: The Fosters

Handling: En multietnisk familj med en mix av fosterbarn, adopterade, och biologiska barn uppfostrade av två mammor.

Övrigt: En mysig dramaserie med tillräckligt mycket drama/komedi/spänning för att hålla en helt fast! En serie jag rekommenderar till de som inte orkar med terror/fantasy eller en massa polis serier :)

Vart kan man se serien?: Vet inte riktigt faktiskt, troligtvis på netflix och liknande! 

Betyg (IMDb): 8,1/10

 

 
Drama: Revenge

Handling: Emily Thorne, vars riktiga namn är Amanda Clarke, flyttar tillbaka till the Hamptons för att utkräva hämnd på de som orsakade hennes far Davids död och splittrade hennes familj. Då hon var liten dömdes hennes far för ett terroristbrott och avled i fängelset. Amanda hamnade på ungdomsfängelse, men då hon var 18 blev hon fri och ärvde pengar från ett företag som fadern investerat i. Hon bytte namn till Emily Thorne och flyttade till Hamptons för att utkräva hämnd.

Övrigt: En blandning av Sherlock, House of Cards och Desperate Housewives enligt mig. Om man gillar serier där huvudpersonen är smart och listig så passar Revenge perfekt. Den är dock en serie som man måste se fem avsnitt av innan man börjar gilla den, för den kan verka tråkig i början, men allt blir bara bättre och bättre då en hel massa plottwists byggs på. SE SE SE!!

Vart kan man se serien?: Den sänds på tv3, och alla säsongerna finns på www.swefilmer.com. 

Betyg (IMDb): 8,1/10  

 

Fantasy: Heroes

Handling: Upplev spänning, mystik, och elektrifierande vändningar, såsom denna häpnadsväckande serie följer till synes obesläktade vanliga människor runt om i världen som upptäcker att de har extraordinära förmågor.

Övrigt: Fantastiskt bra eerie! Tycker att beskrivningen pretty much sums it up. Något att kolla in för alla fantasy nördar därute! :)

Vart kan man se serien?: Alla säsonger finns på www.swefilmer.com, som är en helt gratis hemsida där du kan se på filmer och serier in i det oändliga. 

Betyg (IMDb): 7,8/10

 

Science Fiction: Falling Skies

Handling: Överlevande från en utomjordisk attack mot jorden, samlas för att kämpa för sina liv och slå tillbaka.

Övrigt: Jag har sett om den här serien tre gånger, och jag blir aldrig trött på den. Tycker den är superbra! Som jag skrev i ett tidigare inlägg så är Falling Skies en serie som bara lägger på fler och fler twister tills man inte vet vem som står på vems sida längre! De har verkligen skapat en jättebra välarbetad story, som man inte hittar så ofta nu för tiden, speciellt inte inom sci-fi genren. Definiiitiiivt sevärd :) 

Det är en pågående serie som är inne på sin fjärde säsong.

Vart kan man se serien?: Alla säsonger finns på www.swefilmer.com. Repriser av säsong fyra sänds varje dag vid 21:00 på C More Series.   

Betyg (IMDb): 7,3/10

Mystery: Sherlock

Handling: En modern uppdatering finner den berömda detektiven och hans läkar-partner lösa brott i 2000-talets London. 

Övrigt: Sherlock, Sherlock, Sherlock… Tumblr's number one crush… :P De flesta av er har säkert hört talas om denna serien. Kanske är ni skeptiska eftersom att den utspelar sig i nutid? Men worry not. Detta är en av de absolut bästa Sherlock-portätteringarna jag har sett. Super spännande, fascinerande just för att huvudpersonen är ett geni, otroligt rolig och bara fantastisk. För de som funderar på att kolla in den; ni kommer INTE att bli besvikna! B)

Vart kan man se serien?: Alla säsonger finns på swefilmer.com, annars så visas repriser på BBC entertainment, även ibland på svt1.  

Betyg (IMDb): 9,3/10

 

/Hennie

 


Postat av: Elsa

Du har väldigt bra smak när det gäller serier! Älskar allihop!

Svar: Haha tackar man tackar :P
Hennie Skareng

2014-07-19 @ 21:48:11
URL: http://www.gillafilm.devote.se
Postat av: william

så bra serier:D

2014-07-20 @ 20:04:40
URL: http://canonguy.blogg.se
Postat av: Frida

The fosters lät intressant! Får kika om den finns på swefilmer :)

Svar: Jo gör det :)
Hennie Skareng

2014-07-20 @ 20:09:51
URL: http://fridapluppjakobsson.blogg.se/
Postat av: Annsoh

Fina bilder! :)

Svar: hehe, tack tack :3
Hennie Skareng

2014-07-20 @ 20:23:33
URL: http://annsoh.blogg.se
Postat av: Robex Lundgren

fin blogg

Svar: tack :)
Hennie Skareng

2014-07-20 @ 20:24:21
URL: http://ghgumman.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback