Sammanfattning: House of Cards (säsong 1)

 
Handling: House of Cards kretsar kring kongressledamoten Francis, aka Frank, Underwood (Kevin Spacey) och hans agerande för att säkra en maktposition inom USA:s politiska centrum.
-wikipedia
 
Favoritavsnitt: s01e10-13: För att fatta mig kort, det var då saker tog fart och allt blev lite mer spännande. 

Favoritkaraktär: Skulle nog säga Frank, på grund av hans sluga och geniala, samt smått psykotiska, sätt att tänka. Han påminner mig lite om Sherlock Holmes av nån anledning. Mestadels för att han har förmågan att slingra sig ur pressande situationer, som jag själv skulle fått psykbryt av om jag själv hade varit försatt i de. Som exempelvis då den där flickan dog i bilolyckan, och de fick det att framstå som Franks fel :P

Favoritship: Alltså, jag shippar inte riktigt något par i den här serien. Det är nog det man minst tänker på när man ser House Of Cards. Men om jag skulle välja något par, så skulle jag nog säga Peter och Christina, trots att det inte slutade så bra för dem... De hade väl bra kemi, och det hade säkert funkat relativt bra för dem om Peter hade hållt sig nykter och ärlig.

Bäst i säsongen: Askjdflkö, svårt att bestämma mig. Eftersom att allt flöt ihop, så vet jag inte riktigt. Möjligtvis att Zoe avslutade hennes och Franks affär? Kändes proffsigt av henne.

Sämst i säsongen: Trots att Peters död gjorde att saker tog fart, så saknar jag honom. Jag gillade hans karaktär, framförallt efter att han blivit nykter och försökte lappa ihop sitt liv.
Måste säga att jag också tyckte serien var lite trög i början. Eller, jag tyckte att storyn gick frammåt och det räckte för att hålla mig intresserad. Men det hände inte riktigt något spännande förrän i de tre sista avsnitten.

Övriga synpunkter: Gillar serien. Tycker att den passar för både tjejer och killar, vilket är ett plus!
Möjligtvis att det var lite svårt att hålla koll på vad och vem och när och hur, men det gjorde inte så mycket i slutändan! Jag hängde med ändå. ;)

Säsongen får betyget 7/10, men har högre förhoppningar om nästa säsong.
 
/Hennie


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback