Serietips: Komedi, drama, science fiction m.m...

Det var ett tag sedan vi gjorde ett sånt här inlägg, så kände att det var dags att göra ett till. 
!!!OBS!!! 
Inlägget är riktat till er som kanske inte kollar så mycket på serier. Ni andra har säkert redan hört talas om några av dessa serier... :P I vilket fall så hoppas vi att det hjälper! 
 
Om ni vill se våra andra serietips, så finns länkarna här(av nån anledning så syns inte texten när jag länkar de, så ni får klistra in länken i adressfältet): 
http://tvseries.webblogg.se/2014/july/serietips-komedi-tonarsdrama-science-fiction-mm-2.html
http://tvseries.webblogg.se/2014/july/serietips-komedi-tonarsdrama-science-fiction-mm-del-2-2.html
 
Komedi: New Girl

Handling:Zooey Deschanel spelar huvudrollen som den splittrade och lite excentriska Jessica Day ("Jess"), som dumpats av sin pojkvän och därefter flyttade in hos tre män med helt olika personligheter och intressen.

Övrigt: En så otroligt mysig komediserie! Skulle inte kalla den hysteriskt kul, men ändå väldigt rolig för att vara en komedi. Väldigt "färgglad" av sig och mycket lättsam!

Vad som kan vara annorlunda från andra komediserier är att det även är en del kärleksdraman o.s.v i serien. 

Vart kan man se serien?: Säsong 1-2 och några avsnitt av säsong 3 finns på www.swefilmer.com. Det brukar sändas på tv, dock inte för stunden. 

Betyg (imdB): 7,9/10

 

Fantasy: Witches Of East End

Handling: Handlar om en mor och hennes två vuxna döttrar, som båda omedvetet är familjens nästa generation av häxor, som leder till synes lugn, händelselösa moderna liv i den avskilda kuststaden East End. När en av döttrarna blir förlovad med en ung, rik nykomling, en serie händelser tvingar döttrarnas mamma att erkänna för sina döttrar att de är, i själva verket, kraftfulla och odödliga häxor.

Övrigt: En serie om tvättäkta häxor. Spännande med mycket drama och en extremt mysig stämning! 

Vart kan man se serien?: Den brukar sändas på tv 3, dock inte för stunden. Största delen av säsong 1 finns på www.dreamfilm.se. 

Betyg (imdB): 7,7/10

 

Drama: How To Get Away Murder

Handling: En grupp ambitiösa juridikstudenter och deras briljanta professor i kriminellt försvar, engagerar sig i en vriden mord komplott som förändrar deras liv föralltid.

Övrigt: En serie som nyss började och är inne på sin första säsong. Spännande, härlig handling och fantastiska skådespelare! Bl.a. Viola Davis, och Alfred Enoch som spelar Dean i Harry Potter.  Serien håller konstant ett högt tempo. 

Vart kan man se serien?: Olika streaming sidor, eller något som Netflix eller Hulu. 

Betyg (imdB): 8,3/10

 

Drama#2: Devious Maids

Handling:Väninnorna vänder sig till varandra för stöd när deras vän och kollega Flora blir mördad. Nykomlingen Marisol har hemliga motiv och när någon hon älskar blir inblandad i mordet på Flora börjar hon jobba under täckmantel för att få fram sanningen.

Övrigt: Det nya Desperate Housewives; Devious Maids. En väldigt rolig och spännande serie med myyycket drama (precis som DH). Den har en rätt så mysig och "färgstark" stämning! Definitivt sevärd! 

Vart kan man se serien?: Sänds just nu på tv11(för mer info gå till tv.nu).  Första avsnittet finns på www.swefilmer.com. 

Betyg (imdB): 7,8/10

 

 
Familjedrama: Parenthood

Handling: The lives and tragedies of the Braverman family tree.

Övrigt: Parenthood - serien sänder sista säsongen just nu. VARFÖR har den hållt så länge?  För att den ständigt har förts FRAMÅT i handlingen. Alla som älskar feel good och amerikanska familjedraman med tillhörande typisk  komedi - Parenthood är perfekt. Och den är annorlunda. Ingen familj den andra lik. Och sedan att ena har en son med Aspberger? Briljant! Något nytt händer i varje avsnitt. Något som återigen för storyn framåt. Man kan verkligen känna den här drömska familjära värmen, hur hela släkten är samlad även när de är isär.

Vart kan man se serien?: No idea, google är din vän! Finns många streamingsidor därute! ;) Sänds på amerikanska NBC, och boxarna säljs på CDON och Åhlens. 

Betyg (imdB): 8/10

 

Science Fiction: The 100

Handling: Utspelar sig 97 år efter ett kärnvapenkrig har förstört civilisationen, när ett rymdskepp med de enda mänskliga överlevande skickar 100 ungdomsbrottslingar tillbaka till jorden i hopp om att eventuellt kunna återbefolka planeten.

Övrigt: Så otroligt spännande serie! Unik handling. Varje avsnitt var intressant och hade nåt nytt att bjuda på, vilket är väldigt sällsynt i serievärlden. Man bara törstade efter mer! Bra skådisar är det också. Rekommenderar till alla som älskar sådanna här sci-fi/äventyr/action-serier.  

Vart kan man se serien?: De två första avsnitten finns på swefilmer.com. Hela säsong ett finns på dreamfilm.se. 

Betyg (imdB): 7,5/10

 

/Hennie o BeckaKommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback