Serierecension: Stalker (säsong 1)

Handling: A team of detectives investigates stalkers in Los Angeles.
imDb betyg: 7,7/10
Mitt betyg: 6,5/10
 
Stalker är en sådan typ av serie som jag egentligen aldrig skulle ha lagt ner min tid på. Men jag fann konseptet intressant. Att få se tankegångarna hos en stalker var verkligen fascinerande, och jag kan lätt säga att jag har lärt mig ett och annat om ämnet. 
Det är egentligen det jag anser är bäst med serier! Samtidigt som underhållningen naturligtvis är den främsta anledningen till att jag följer så många serier, så är det även ett sätt för mig att lära mig nya saker. Att få se hur dessa karaktärer hanterat olika situationer och vilka resultat deras handlingar har fått, kan ju jag dra nytta ifrån i framtiden, om jag skulle finns mig själv i en liknande situation. 
 
Oh well, tillbaka till själva recensionen. 
Ett mycket kul och bra cast, med flera ansikten som jag kände igen från tidigare. 
Bland annat Dylan McDermott, som jag hoppas kommer dyka upp på tvrutan snart igen, i rollen som Jack. Han har varit en favorit hos mig sedan jag såg honom i Hostages, även den en kortlivad serie där han spelade en av huvudkaraktärerna. Mycket bra skådis, enligt mig! :)
Även Maggie Q i rollen som Beth. Henne har jag ju stött på tidigare i Divergent och Nikita, som jag precis börjat kolla på.
De två och han som spelade Perry Whitmore var mina favoriter genom hela säsongen. Sedan hade jag favoriter i enskilda avsnitt.
 
Precis som de flesta polisserier så blir handlingen och avsnitten ganska upprepande. Dock hade jag flera favoritavsnitt som höjde mitt slutgiltiga betyg! Jag älskade speciellt de som var riktigt creepy, med clowner och dylikt. 
Älskade även att man fick gissa sig fram mycket under avsnittets gång. Skapa sina egna teorier och känna sig lite smart när man hade rätt ;)
 
Kändes dock som att serien fick ett ganska abrupt slut, vilket förmodligen kan bero på att det från början var meningen att serien skulle bli förnyad till en andra säsong. Hade sett framemot att se mitt lilla ship gå i land... Men icke sa nicke.
 
I det stora hela så skulle jag absolut säga, utan någon tvivel, att det var värt att se Stalker, trots att det bara finns en säsong. Bra skådisar, intressant handling osv :)
 
Totalt så får Stalker 6,5/10 i betyg från mig :)
 
Kram Hennie


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback