Serietips: Komedi, tonårsdrama, science fiction m.m...

Bestämde mig för att ge lite serietips... Har skrivit upp 7 olika kategorier, till vilka jag har valt ca tre serier. Nu kommer jag alltså att skriva runt tre inlägg där jag rekommenderar en serie för varje kategori. 

Till alla er andra som också är seriegalna, eller har en serieblogg precis som mig och Becka, så kanske ni redan har sett eller har hört talas om dessa serierna. Skulle snarare säga att detta inlägg är för ni som är nya till serier, och inte har kollat in så mycket än. 

Dock så gäller det inte för de kommande inläggen, som kmr ha måånga fler tips om serier kanske ingen av er har hört talas om ;) Enjoy! 

Komedi: Modern Family
Handling: Tre olika, men besläktade familjer möter prövningar och svårigheter i sina egna unika komiska sätt.
Övrigt: Vad som gör serien så unik, och riiiktigt rolig, är att de filmar karaktärerna på tu man hand, så att de kan förklara olika situationer o.s.v. Den har heller inga bakgrundsskratt. 
På sättet den är underhållande och fruktansvärt rolig är helt originellt. Inga återvunna skämt, till skillnad från de flesta komediserier nuförtiden, som tyvärr brukar vara fruktansvärt torra. Men än finns det några få guldkorn i mängden! Modern Family är definitivt en av dem. 
Vart kan man se serien?: Det finns än så länge fem säsonger ute, varav tre av dem finns på www.swefilmer.com. Annars så brukar programmet sändas på tv4. Dock så pågår inga svenska sändningar för tillfället.      
Betyg (IMDb): 8,7/10

 

Tonårsdrama: The Carrie Diaries 

Handling: Carrie Bradshaw går första året i High School i början av 1980-talet. Hon frågar hennes första frågor om kärlek, sex, vänskap och familj medan hon navigerar sig igenom high school och Manhattan.

Övrigt: Om du inte har insett det än så är detta samma Carrie Bradshaw som i "Sex and the City", fast den unga versionen. Den är baserad på boken under samma namn. 

Tycker att beskrivningen pretty much sums it up. Den är superbra! Mycket drama :) 

Vart kan man se serien?: Just nu så visas repriser av säsong ett på kanal 5; söndagar kl 09:40-10:35.  

Betyg (IMDb): 7/10

 

Familjedrama: Gilmore Girls

Handling: Ett drama centrerat kring förhållandet mellan en trettioårig ensamstående mamma och hennes tonårs dotter som bor i Stars Hollow, Connecticut.

Övrigt: Det finns inga ord som kan beskriva hur mycket jag älskar denna serien! En liten familj med ett kaffe- och pop-tartes beroende, som bor i en sån där gullig liten stad där alla känner varann. Lorelai, som måste vara den mest roliga mamman, och Rory, den smarta och söta tjejen som går på den svindyra skolan Chilton. 

Den visar ett band mellan mor och dotter som man aldrig sett i TV-rutan förut. Ett måste att se för alla tvserie fanatiker därute.   

Vart kan man se serien?: Alla säsonger finns på www.swefilmer.com. Annars så spelas repriser av säsong 6 två gånger varje måndag-fredag kl.13:20 och 06:20 på TV11 just nu. 

Betyg (IMDb): 8/10

 

Drama: Desperate Housewives

Handling: Hemligheter och sanningar avslöjas genom livet för några kvinnliga vänner i en förort, efter en grannes mystiska självmord.

Övrigt: Desperate Housewives faller i exakt samma kategori som Gilmore Girls; ett måste att se för en tvserie fanatiker. Den är spännande, mystisk, rolig och, trots vad ni kanske tror, handlar inte om några uttråkade gamla tanter. Kolla in den och ni kommer inte att ångra er! :) Take my word for it. 

Vart kan man se serien?: www.swefilmer.com har alla säsonger, helt gratis. Annars så visas repriser av säsong 5 varje måndag-fredag kl.11:15 på kanal 5 och kanal 5HD.

 Betyg (IMDb): 7,4/10

 

 Fantasy: Once Upon A Time

Handling: 28-åriga Emma Swan får på sin födelsedag besök av Henry, den son hon gav upp för adoption för tio år sedan. Henry tar med henne till sin hemstad Storybrooke som han hävdar att det vilar en förbannelse över. Tiden står stilla i Storybrooke och alla stadens invånare är egentligen sagofigurer som glömt sina tidigare liv. Den enda som kan bryta förbannelsen är dottern till Snövit och hennes prins, och den dottern är Emma.

Övrigt: Mycket bra serie med en helt ny spinn på sagovärlden. Definitivt sevärd för alla fantasy galningar med en svaghet för bl.a. Disney.   

Vart kan man se serien?: Alla säsonger finns på www.swefilmer.com. Repriser av säsong tre visas på kanal 5 kl. 07:15. 

Betyg (IMDb): 8,1/10

 

Science Fiction: Under The Dome

Handling: Ett osynligt och mystiskt kraftfält sänker sig över en liten fiktiv stad i USA. Kupolen fångar invånarna inne, helt avskurna från resten av civilisationen. De fångade stadsborna måste avslöja hemligheter och syftet med "kupolen" och dess ursprung, samtidigt som de lär sig mer om varandra än de någonsin kunnat ana. 

Övrigt: En mystisk serie vars avsnitt får än att törsta efter mer. Baserad på boken under samma namn av Stephen King. 

Själv tycker jag att den är superbra. Som sagt, mystisk, spännande. Definitivt sevärd! Den är inne på sin andra säsong.  

Vart kan man se serien?: Säsong ett sänds just nu på kanal 5 och kanal 5HD. Hela första säsongen finns även på www.swefilmer.com. 

Betyg (IMDb): 7,2/10

 

Mystery: Lost

Handling: De överlevande från en flygkrasch tvingas samarbeta för att överleva på en till synes övergiven tropisk ö.

Övrigt: Måste säga att denna är den mest mystiska och spännande serien jag någonsin sett! Den fångade mig direkt. Superbra storyline, och intressanta karaktärer. Man vet verkligen aldrig vad som kan hända i nästa avsnitt när det gäller den här serien… 

Vart kan man se serien?: Alla säsonger finns på www.swefilmer.com.

Betyg (IMDb): 8,6/10

 

Hoppas att du hittade något som du gillade! 

/Hennie


Postat av: ISA

bra tips, tack!! har hört att modern family ska va sjukt kul. Måste nästan se ;)

Svar: Jo det måste du verkligen! Den är asrolig, jag loovar! ;P
Hennie Skareng

2014-07-17 @ 21:23:10
URL: http://isabyl.blogg.se
Postat av: Emelie Karlsson

Alltså, Once Upon A Time, måste man se flera avsnitt för att liksom fastna? Eller kolla från början? För jag har sett några avsnitt, blandade, och jag tycker det är så himla löjligt! Men alla verkar älska det, och jag är, normalt, en sucker för berättelser och det övernaturliga. Älskar t.ex serien Grimm!

Svar: Jag förstår att du tycker att den verkar larvig om du bara har sett nåt avsnitt här och där på måfå. Men man måste verkligen se alltihop från början, kanske tar några avsnitt att vänja sig och börja gilla den, men så är det med alla serier :) Jag lovar att du kommer gilla den, bara att tuta och köra :)
Hennie Skareng

2014-07-17 @ 21:25:23
URL: http://fiktivaem.blogg.se/
Postat av: FrökenTV, bloggen om tv och film

åh, gilmore!!! världens bästa serie.

Svar: Åååh I know ;D
Hennie Skareng

2014-07-17 @ 21:29:45
URL: http://efji.blogg.se/
Postat av: Emelie Karlsson

Åh okej, får väl hoppas det. Blir en serie att lägga på hög!

Svar: Låter bra :3
Hennie Skareng

2014-07-17 @ 22:04:39
URL: http://fiktivaem.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback