Recension: The Spectacular Now

Handling: Sutter Keely lever i nuet. Det är en bra plats för honom. En highschool senior, charmig och behärskad, en riktig festprisse som älskar sitt jobb på en klädbutik för män, utan några riktiga planer för framtiden. En spirande alkoholist, aldrig långt ifrån sin whisky fyllda fickplunta. Men efter att ha blivit dumpad av sin flickvän, finner sig Sutter berusad och vaknar upp på en gräsmatta med Aimee Finecky svävandes över honom. Hon är annorlunda: "trevlig tjej" som läser science fiction och inte har en pojkvän. Medan Aimee har drömmar om en framtid, bor Sutter i den imponerande villfarelsen av ett spektakulärt nu, men på något sätt, dras de till varann.

 

Åsikter: Trots att drama filmer aldrig riktigt varit något för mig, så tyckte jag att "The Spectacular Now" hade ett gott intryck på mig. Den må kanske inte vara den bäst gjorda filmen, men tycker att den ger en relativt realistisk bild på hur livet kan se ut för någon som Sutter Keely, eller Aimee Finecky, samt att livet har sina avigsidor, men även en hel del uppgångar, sålänge man faktiskt anstränger sig. 

 

En härlig rulle som, enligt mig, definitivt är sevärd för alla, speciellt de som älskar drama. Dessutom kan man inte ignorera faktumet att det är Miles Teller (från bl.a. Divergent) och Shailene Woodley (från bl.a. Divergent och The Fault in our Stars) som spelar huvudrollerna.    

 

Filmen får betyget 8/10 från mig :)

/Hennie

 


Postat av: FrökenTV, bloggen om tv och film

älskar den filmen, så himla fin

Svar: Så himla gullig :)
Hennie Skareng

2014-06-27 @ 20:37:44
URL: http://efji.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback