Bokrecension: The Elite (The Selection #2)

 Titel: The Elite

Författare: Kiera Cass

Utgivningsår: 2013

Betyg: 7/10

Handling: The Selection began with thirty-five girls.
Now with the group narrowed down to the six Elite, the competition to win Prince Maxon's heart is fiercer than ever—and America is still struggling to decide where her heart truly lies. Is it with Maxon, who could make her life a fairy tale? Or with her first love, Aspen? 


Jag har ganska blandade känslor angående the Elite. Jag tyckte självklart att den var fantastiskt bra, men inte liika bra som sin föregångare, the Selection.

The Elite var definitivt mycket mörkare, och jag skrattade inte lika mycket som jag gjorde när jag läste the Selection. Den övergick från en feel-good serie till något lite mer seriöst och djupt (fick mig till och med att fälla en tår vid ett visst ställe...), vilket jag egentligen inte hade något emot. Fick mig bara att gilla den på ett annat sorts sätt!

 

Angående karaktärerna så måste jag säga att jag hade aaaningens svårt för America. Hon var så söt, omtänksam och ärlig i början av boken, men mina åsikter ändrades och helt plötsligt fann jag henne något irriterande. Dock så var hon så stark och målmedveten i slutet, och det fullkomligt älskade jag! Ska bli jättekul att få se den sidan av henne i The One!

 

Vad det gällde de andra karaktärerna så störde de mig allt mer och mer såsom boken gick vidare. Framförallt vad gällde kung Clarkson. Fyfaan vad jag hatar honom! Allt han gjort mot Maxon och nu mot America, bara äcklar mig. Usch!!!!

Dock så började jag gilla Aspen allt mer och mer! Men jag skulle fortfarande hellre se America med Maxon, men jag antar att vad som helst kan hända...

Och Anne, Mary och Lucy behåller sin plats i mitt hjärta! De är ju bara för söta!

 


Det var nog allt jag tänkte säga om The Elite. Ser framemot att få läsa the One! Och om du inte har läst the Selection än, så rekommenderar jag den DEFINITIVT!!!

/HennieKommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback