Bokrecension: The One (The Selection #3)

 Titel: The One

Författare: Kiera Cass

Utgivningsår: 2014

Mitt betyg: 8/10

Handling: When she was chosen to compete in the Selection, America never dreamed she would find herself anywhere close to the crown—or to Prince Maxon's heart. But as the end of the competition approaches, and the threats outside the palace walls grow more vicious, America realizes just how much she stands to lose—and how hard she'll have to fight for the future she wants.


The One var inte den bästa boken i serien, men den var fortfarande väldigt bra. Såsom berättelsen har rört sig framåt så har det övergått ifrån en feelgood-bok till..ja, något mycket mer seriöst och djupt. 

 

Gillade att det var mer action i den här boken. Dock fick vi på grund av det säga adjö till flera karaktärer, som jag verkligen gillade. 

 

Vad gällde karaktärerna så var nog Celeste min absoluta favorit. Där kan man snacka karaktärsutveckling. Hon gick från någon som jag hatade, till någon jag såg upp till. 

Direkt efter Celeste så kommer självklart Maxon (än en gång *swoon*), Americas familj (förutom Kota) och hennes tjänsteflickor.  

 

America själv har jag haft väldigt blandade känslor kring. I ena sekunden så älskar jag hennes ärlighet, att hon är så godhjärtad och hennes styrka och beslutsamhet. Men vad jag störde mig en del på, framförallt i The One, var att i princip alla problemen som uppstod för henne kunde ha lösts genom simpel konversation.  

 

Jag kommer verkligen att sakna the Selection. Med en värmande sorts humor, och en hjärtskärande romans så har serien fått mig att skratta, skrika och gråta. Jag förälskade mig verkligen i karaktärerna och kommer sakna dem så mycket. 

 

Tills The Heir kommer ut, d.v.s. ;) (ett inlägg om the Heir kommer sen) 

 

The One får betyget 8/10 ifrån mig, likaså får serien i helhet. 

  

/Hennie


Postat av: Klara

Vill verkligen läsa den snart! :)

Svar: Ja det borde du! Den är verkligen fantastisk :')
Hennie Skareng

2014-11-07 @ 21:50:07
URL: http://inutienbok.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback