Recension: Moulin Rogue (2001)

Handling: A poet falls for a beautiful courtesan whom a jealous duke covets in this stylish musical, with music drawn from familiar 20th century sources.
 
Mina åsikter: Förra helgen fyllde min bästa kompis år, och hon firade det med en liten fest. För att runda av kvällen så bestämde vi oss för att se på film, nämligen Moulin Rouge, som jag har velat se väldigt länge. 
 
Måste säga att jag var rätt så besviken på Moulin Rouge. Jag hade ingen aning om vad den handlade om, förutom att det var en musikal. Förväntade mig en utdragen, förbjuden, trollbindande romans och ett dramatiskt slut. Visserligen så var den ju RÄTT så dramatisk, men inte på det sättet jag förväntade mig. I för sig så var det ju en musikal, och det är väl sånt man får vänta sig av just en musikal. Men i det stora hela så tyckte jag helt och hållet inte om den särskilt mycket!

Dock så var det bra skådespel, fin musik, bra handling och filmen var "roligt" gjord. Och med det så menar jag att den var väldigt...färgstark! Dock så var rätt så spretig, och lite småförrvirrande vid vissa delar. 

Ångrar dock inte att jag såg den. Känns som en sån där film som är en del av allmänbildningen, tillsammans med typ Titanic, Harry Potter och liknande.

Blev en rätt så kort recension, men men. För att avsluta detta så ger jag filmen 6/10. Rekommenderar den till er som älskar musikaler! :P 
 
/Hennie
 

Postat av: Karin

Moulin Rouge är en film som alla jag känner älskar, förutom jag. Och såklart kritikerna som tycker att Moulin Rouge är en av de värsta filmerna någonsin. Haha!


Svar: Ja, haha, samma här! Alla mina vänner älskar den, förutom jag! Ne, den föll mig tyvärr inte i smaken.. :3
Hennie Skareng

2014-10-26 @ 19:59:19
URL: http://karinsuniversum.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback